Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project
Idee

Lokale Stadmakers verbinden

Geplaatst op 3 juni 2020, 12:00 uur

Er zijn ongelofelijk veel prachtige initiatieven door ongelofelijk veel prachtige mensen in Nederland. Er is een ¨bottom-up¨ beweging die heel veel kan en heel veel wil. Er is een overheid die het niet meer alleen kan, die onze hulp zoekt en aan het leren is hoe we gelijkwaardig kunnen samenwerken en hoe mooi en effectief dat is.

Met de StadmakersCoöperatie willen we de krachten bundelen, samenbrengen en versterken en dat doen we op de volgende manier: 

Toelichting

Op StadmakersOnline verzamelen we alle bijzondere initiatiefnemers en projecten. Schrijf je ook in als je dat nog niet hebt gedaan en kijk of je al mensen kent of mensen mist.

We richten in alle gemeenten in Nederland, lokale en informele groepen van Stadmakers op. Die hebben een eigen kanaal in StadmakersOnline en een Whatsappgroep. In Amsterdam hebben we een Whatsappgroep met 250 mensen, in Haarlem 109 en groeiende groepen in Zeist, Tiel, Leeuwarden, Arnhem, Wageningen, Deventer, Vlaanderen en vele anderen.

Die groepen wisselen uit, werken samen, zijn een aanspreekpunt voor overheden, organisaties en ontwikkelaars, nemen initiatieven en helpen elkaar.

Deze groepen kunnen samen grotere opdrachten aannemen en samen inschrijven op aanbestedingen van de overheid: de nieuwe speeltuin, buurtzorg, energie transitie: we kunnen het zelf en doen het samen. De Coöperatie helpt daarbij en kan als rechtspersoon optreden.

Als je mee wilt doen dan kunnen wij helpen. Wij hebben een klein bedrag per gemeente om een lokale groep op te zetten. Jij kunt het initiatief nemen en wij helpen dan op de volgende manier:

  • We organiseren, samen, een Stadmakers samenkomst op een bijzondere plek in jouw gemeente. Floor en Teun kunnen daar uitleggen en toelichten wat de bedoeling is. We denken na over een thema dat we gezamenlijk kunnen aanpakken.
  • We zetten een Whatsappgroep op en maken een groep aan op StadmakersOnline. Het is belangrijk om hier een diverse groep te krijgen, verschillende culturele achtergronden en ook bestuurders, ontwikkelaars, corporaties en ambtenaren die willen en kunnen samenwerken.

Met dit netwerk kunnen we Nederland en de wereld veranderen, samen hebben we een enorm vermogen om onze gemeenschappen weer zelf vorm te geven en mensen weer te betrekken bij die vormgeving. Daar worden mensen gelukkig van en de wereld eerlijker, meer leefbaar, duurzamer, creatiever etc.


Als we groot genoeg zijn dan kunnen we een landelijke actie doen, we horen graag als je ideeën hebt.


Als je mee wil doen, mail ons, dan gaan wij samen aan het werk. Fijn als je dit project deelt met je netwerk.


Heel veel sterkte in deze tijden,

 


Floor Ziegler en Teun Gautier

teun@zieglergautier.nl

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Tim Ruijters

Hallo Teun, mooi aanbod. Ik denk dat de tijd al rijp is voor landelijke initiatieven. Ik ben zelf bijvoorbeeld bezig om (lokaal) een Scratch training op te zetten voor kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders/ verzorgers. Lokaal is het nog best lastig om vrijwilligers te vinden om mee te denken/ doen lees meer
vr 5 juni 2020 07:42