Stadmaker

Tim Ruijters

Initiatiefnemer
Mijn expertise

Sinds 2019 ben ik stadmaker in Haarlem. In 2020 zijn de 120 stadmakers in Haarlem zich gaan organiseren in subteams ieder met een eigen kleur. Ik ben o.a. actief in het rode team dat gericht is op leren en ontwikkelen. Daar ben ik samen met een docent van groep 8 een Scratch training aan 't ontwikkelen. Scratch is een platform waar kinderen de basisbeginselen van het programmeren kunnen leren. De droom is om in meerdere steden rode teams te starten.

Mijn drijfveren

Eén van mijn drijfveren is om het makkelijk te maken voor mensen om zich in te zetten voor de samenleving. Mijn visie is dat online platformen zoals StadmakersOnline, maar ook LinkedIn, Trello en de R2 wiki (r2.miraheze.org) daar een belangrijke rol in spelen.

Mijn droomprojecten

Mijn droomproject is het opzetten van een aantal Collaborative Innovation Networks (COINs). Deze term komt uit het boek Coolfarming van Peter Gloor, die van mening is dat er enorm veel innovatiekracht aanwezig is in netwerken. Zie ook 'Wisdom of the crowd' voor meer info. Het mooiste voorbeeld is waarschijnlijk Wikipedia, waar een relatief kleine groep vrijwilligers de beste online encyclopedie heeft gebouwd. Een meer recent voorbeeld vind ik politieke beweging Volt. Maar ook de stadmakers beweging is denk ik een goed voorbeeld van vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving.

Mijn mogelijkheden

Analist, community builder.

Relevante ervaring

Ervaring als analist bij IT projecten.


Ervaring als vrijwilliger bij politieke beweging Volt.

Projecten uitgevoerd door Tim
Projecten waaraan Tim bijdraagt
Berichten van Tim