Tim Ruijters

Initiatiefnemer
Mijn expertise

Sinds 2019 ben ik stadmaker in Haarlem. Mijn brandend verlangen voor 2022 is dat we met bijvoorbeeld OpenStad of Gebiedonline gaan werken aan een platform om de stadmakers in 9500 gemeenten in Europa met elkaar te verbinden. Het platform zou open moeten zijn, dus open source en open specificaties. Het platform zou bruisend moeten zijn: elke dag kun je geïnspireerd worden door een stadmaker met een interessante: ambitie, idee, initiatief, verhaal, verlangen, vraagstuk, enz.


In Haarlem ben ik betrokken bij het groene team (Haarlem groener maken) en probeer ik het thema diversiteit op de agenda te krijgen. In schooljaar 2021/2022 wil ik ook de Scratch beweging verder gaan uitbouwen.


Professioneel ben ik voor het UWV aan de slag waar we met zes Agile teams verbeteringen doorvoeren aan werk.nl. Wat zou het tof zijn om op werk.nl functionaliteit te introduceren waardoor mensen gestimuleerd worden om hun leven lang te leren.


 

Mijn drijfveren

Eén van mijn drijfveren is om het makkelijk te maken voor mensen om zich in te zetten voor de samenleving. Mijn visie is dat online platformen zoals StadmakersOnline, maar ook LinkedIn, Trello en de R2 wiki (r2.miraheze.org) daar een belangrijke rol in spelen.

Mijn droomprojecten

Geïnspireerd door het boek Coolfarming van Peter Gloor ben ik eind 2020 gestart met het opzetten van een aantal COINs (Collaborative Innovation Networks). Wikimedia, politieke beweging Volt en de stadmakers zijn voorbeelden van COINs.

Mijn mogelijkheden

Analist, community organiser, visionair, wiki facilitator.

Relevante ervaring

- Handig met wiki's


- Handig met Trello


- Groot netwerk en maakt makkelijk contact