Project

Stadskrachtacademie.nl

Geplaatst op 23 mei 2020, 17:38 uur

Faciliteert het gezamenlijk leren in gemeenten

Stadskrachtacademie.nl wordt allereerst een portal waar online en offline aanbod op gaat komen waar  (bewoners)initiatieven, ambtenaren, raadsleden en sociale en publieke professionals van elkaar leren en over elkaar kunnen leren. Hiermee gaat het over thema’s als stadmaken, democratische ontwikkeling, sociaal (maatschappelijk) ondernemen, co-creatie, coöperatief samenwerken en inclusie (toegankelijkheid).

Om ervoor te zorgen dat goede sociale, duurzame en circulaire ideeën uitgebroed kunnen worden en kunnen groeien en bloeien, is het belangrijk dat we een ondersteunend ecosysteem van werkvormen en leeraanbod creëren. Aanbod waarin inwoners (sociaal)ondernemers, ambtenaren, raadsleden en professionals elkaar vinden, met elkaar vak- en praktijkkennis uitwisselen en van elkaars kracht leren. Bij de Stadskrachtacademie leren we van en met elkaar, zodat we steden en dorpen mooier kunnen maken.

Toelichting

De komende maanden starten we in Amersfoort en online met enkele laagdrempelige workshops (ook in bedrag) voor inwoners met een idee. Maar de droom is groter!

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De Stadkrachtacademie is de routekaart op maat naar jouw droom in jouw gemeente. We kunnen zorgen dat iedereen die een goed idee heeft voor de stad of wijk of straat, kennis, hulp en ondersteuning kan vinden. De Stadkrachtacademie is ook de plek waar ambtenaren, raadsleden en sociale en publieke professionals leren van initiatiefnemers. Zodat we samen de constructieve kracht van inwoners (sociaal)ondernemers, ambtenaren, raadsleden en professionals kunnen verzilveren.
Init.
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Petra Brekelmans

ma 31 januari 2022 14:32
Beste Maarten, Is jullie stadskrachtacademie al op stoom en wat zijn de sterke en zwakkere kanten gebleken? Ik zou je graag eens spreken. Groet Petra Brekelmans
Den Haag/0630494880