Project

Op zoek naar de Ministers van de Toekomst, een wandeling door Nederland

Geplaatst op 11 mei 2020, 12:13 uur

Van maandag 18 tot zaterdag 23 mei zal een groep stadmakers en creatieven door Nederlandse straten wandelen en in gesprek gaan met de mensen die op hun pad komen. Wat doet de crisis met mensen, hoe zien ze de periode hierna, wat kunnen ze daar aan bijdragen en wat hebben ze daar voor nodig? De wandelingen zijn een initiatief van Floor Ziegler, de StadmakersCoöperatie en onderdeel van een netwerk van creatieven en social designers: Tabo Goudswaard, Merlijn Twaalfhoven, Sjoerd Bootsma, Floor Ziegler en Teun Gautier.

Toelichting

Er wordt veel geschreven en gepraat over de periode na de Corona crisis. Opinieleiders, columnisten, wetenschappers en politici verdringen elkaar in de media en lijken zich probleemeigenaar te voelen bij het vinden van perspectieven en antwoorden.


In de samenleving zijn er een enorm aantal, vaak onvermoede, mensen met talenten die actief bijdragen aan hun gemeenschappen, aan de vormgeving van die gemeenschappen. Er leven zorgen en kansen die ongezien en onbenut zijn.


Floor Ziegler is een Stadmaker en initiatiefnemer van een groot aantal projecten, waaronder de Noorderparkkamer in Amsterdam Noord. Zij wandelde in 2014 van Amsterdam Noord naar het Friese Reduzum. Zij sprak met mensen in buurten, wijken en straten en vond prachtige ideeën, geweldige initiatieven en mensen. Sindsdien maakt ze bijna wekelijks Omgevingswandelingen in heel Nederland en zoekt naar thema´s, plekken en sleutelfiguren om daar gemeenschappen en initiatieven mee op te zetten.


Floor zal mensen vragen waar ze voor willen gaan zorgen na de crisis en wat ze nodig hebben, zij zullen tot Minister van hun wens worden benoemd en verbonden worden met andere Ministers van de Toekomst. Een Minister van minder vliegen, een Minister van minder plastic in de supermarkten. Mensen die een gezamenlijke droom hebben brengen we samen zodat zij dat, namens het Ministerie van de Toekomst, kunnen gaan vormgeven. Samen met de politici, opiniemakers en denkers.


Deze wandeling gaat van Arnhem, waar Floor opgroeide, door het hart van Nederland naar Den Haag waar ze verslag zal doen aan politici en beleidsmakers van wat ze aantrof. In de week zal iedereen worden uitgenodigd om ook te wandelen en portretten en verslagjes van bijzondere ontmoetingen up te loaden zodat er een mozaïek ontstaat van de ideeën, mogelijkheden, wensen en prachtige mensen die de toekomst gaan maken. 

Gewenst resultaat 
Wil je ook wandelen en Ministers van de Toekomst helpen zoeken? Dat kan op de volgende manier:

1. Je wandelt door een buurt of wijk naar keuze.
2. Je gaat gesprekken aan met willekeurige mensen en stelt ze de volgende vragen:
- Hoe is het met u in deze crisis
- Wat zou u graag anders zien na de crisis, hebt u een idee?
- Wat kunt u daar zelf aan bijdragen
- Wat hebt u nodig
3. Als het een interessant verhaal is maak dan een kort tekstje daarover en een foto van de persoon. Dat mag met of zonder gezicht maar graag met de hand op de borst.
4. Upload de informatie naar Instagram of Facebook met de hastag @ministersvandetoekomst
5. Als mensen dat willen dan voegen we hen toe in de Whatsappgroep. Stuur dan hun nummer naar 0651542724.

Lopend
Illustration
 
Deel dit: