Vacature/hulpvraag

Challenge: Innovatieve ideeën voor de ouderenzorg gezocht!

Geplaatst op 24 februari 2020, 17:13 uur

We roepen iedereen op om innovaties te bedenken voor als we oud zijn en zorg nodig hebben. Via een landelijke challenge dagen we iedereen, binnen en buiten de zorgsector, uit om radicaal nieuwe ideeën of al bestaande plannen in te zenden omtrent fijner oud worden én zijn. De tien meest kansrijke inzendingen worden geselecteerd voor het Leven Lang Leven-pioniersprogramma, waarin deelnemers met professionele begeleiding en ontwikkelbudget hun concept concreet kunnen uitwerken en realiseren.

Oud worden. Voor de één een ver-van-mijn-bed-show, voor de ander iets om naar te streven of juist te ontkennen. Maar feit is dat het begint vanaf het moment dat we leven. Voor een groot deel van ons leven geldt dat we een beeld hebben hoe dat eruit moet zien: school, werken, eventueel een gezin, zorg voor naasten. Voor onze laatste fase, wanneer werk of de zorg voor een gezin wegvalt, ligt dat vaak open. Oké, we zien misschien iets met verpleegzorg voor ons, maar of dat ons gedroomde voorland is, is zeer de vraag. Het liefst willen we de dingen blijven doen die we voorheen ook deden, van betekenis blijven, met sociale contacten om ons heen en graag zelf de regie in handen houden. Hoe doe je dat wanneer je steeds meer zorg en ondersteuning nodig hebt? 

Wij geloven dat iedereen – ongeacht zijn of haar rol, expertise of achtergrond – hier ideeën over heeft, want iedereen heeft met oud worden te maken. En dat een groot aantal van die ideeën zó interessant is, dat we die het liefst in de praktijk zouden willen testen.

Bezoek onze website www.levenlangleven.nu

 

Organisatie
Kennisland
contactpersoon
Fien Hebly
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon