Project

Stadmakersfonds - financiering van maatschappelijk vastgoed

Geplaatst op 11 mei 2022, 00:00 uur

Beste allemaal,


Bij deze doe ik namens het Stadmakersfonds een oproep aan jullie om een vastgoed project aan te melden waar je nog financiering voor zoekt. 


Het Stadmakersfonds is een initiatief van Stipo en Stadkwadraat en een soort 'bank' waar je voor verwerving of verbouwing van grond of gebouw, een lening kunt krijgen. Voorwaarde is dat het gebruik van die grond/gebouw, maatschappelijke impact heeft. Samen met het fonds stel je die impact, smart geformuleerd, vast. Die is verwant aan de SDG's of MAEX. 
Verder gaat het niet om tijdelijke initiatieven maar om de lange termijn waarbij verwerving en/of verbouwing/nieuwbouw van grond en gebouw aan de orde. Het gaat ons om impact voor de korte èn lange termijn. 
In veel gevallen kun je als stadmakersinitiatief niet of slechts gedeeltelijk terecht bij de reguliere banken of fondsen vanwege te hoog risico, te laag bedrag ivm handling, etc. Vandaar dat we dit Stadmakersfonds zijn begonnen waarmee we inmiddels vier projecten hebben gefinancierd.


Lees meer hier over onze oproep: 
https://stadmakersfonds.nl/wp-content/uploads/2022/04/Investeringsoproep-Stadmakers-Stadmakersfonds.pdf


We zijn drie jaar geleden gestart met het fonds ism de provincie Utrecht. Zie hiervoor onze algemene informatie: https://stadmakersfonds.nl
We hebben er nu een financier bij gekregen waardoor we nu ook buiten de provincie Utrecht projecten kunnen co-financieren. Vandaar deze oproep. Reageer via onze site !


Je kunt deze mail ook doorsturen naar je contacten die wellicht ook als stadmakers waar dan ook in Nederland een financier zoeken voor hun plannen met grond/gebouw.


Namens het Stadmakersfonds met groet,


Jaap

 

 

 

 


Jaap SchoufourPartner

Lopend
Deel dit: