Dit project is afgerond
Project

Het Makerspand, creatieve ruimte in Utrecht

Geplaatst op 5 november 2020, 22:04 uur

In 'Het Makerspand' in winkelcentrum de Gaard in Utrecht nodig ik kunstenaars uit om de ruimte voor een maand als atelier te gebruiken en daag ik ze uit om via hun creatieve werk interactie op te zoeken met de wijkbewoners en de lokale ondernemers. De kunstenaars zetten de deur open voor alle gesprekken en vragen, en organiseren momenten waarop men welkom is mee te creëeren. 

 

Toelichting

Vaak heeft leegstand een negatieve invloed op de sfeer in een gebied, maar dat hoeft niet zo te zijn. Leegstand spreekt namelijk ook ontzettend tot de fantasie; wat zou er allemaal in deze ruimte kunnen komen? Hoe zouden wij er gebruik van maken?

In het makerspand kan elke periode een andere creatieve denker zijn of haar invulling er aan geven. Het is merkbaar in het winkelcentra dat bezoekers er niet alleen heen komen om te kopen, dit kan inmiddels namelijk ook online. Het bezoek is een moment voor sociale interactie, om buren tegen te komen en praatjes te maken. Dit is een functie die het makerspand versterkt, en in mijn ogen zou dit nog veel meer met leegstand mogen gebeuren. Zo biedt leegstand de kans tot het op laten bloeien van een plek.

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 

Klaar


Deel dit: