Project
Init.

Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Geplaatst op 7 juni 2020, 16:29 uur

Stichting Stadsiconen Haarlem heeft als doel om iconisch erfgoed in de regio Kennemerland te traceren, te behouden en de oorspronkelijke kracht ervan duidelijk te maken voor de stad, de regio, haar inwoners en haar toeristische impact. Wij van SSH snappen wat iconisch erfgoed met toeristen, inwoners en een stad doet. Een oude 6 meter hoge neonreclame van het Drostemannetje dat bovenop de fabriek stond en vanuit het Noordoosten aan het Spaarne bezoekers welkom heette, kennen veel Haarlemmers nog. Met weemoed denken ze terug aan een brandlogo dat hen en ons vrolijk maakt. Bovendien is 't mannetje een van de grootste en oudste neonreclames ter wereld en kan met de moderne techniek van vandaag makkelijk in een staalprofiel met LED de skyline van Haarlem verfraaien.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Het Drostemannetje als 6 meter hoog lichtobject terug in de skyline van Haarlem en een feestelijke opening door de erven Droste.
Illustration
Het nieuw gestileerde Drostemannetje van Jac. de Ruiter
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Rene van Stekelenborg

Project volgens planning

In maart 2021 komt er in de etalage van de kunstuitleen een mini-expo over het Drostemannetje.

0
Open de update in eigen pagina

Rene van Stekelenborg


De expositie is gestart op 20 maart 2021 en loopt nog tot 10 mei 2021. RTV-NH leverde twee weken geleden zelfs een artikel af met als kop: ‘Zonder Drostemannetje is de skyline van Haarlem niet veel anders dan die van Leiden of Delft’. Daarmee doe ik geen enkele afbreuk aan onze mooie St. Bavo op de ...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina