Project

Meiden Handbalteam Schalkwijk (Haarlem)

J
Geplaatst op 3 februari 20, 10:52 uur

Wij willen het betaalbare sportaanbod voor tienermeiden meer divers maken door handbal aan te bieden.

Met het Meiden Handbalteam Schalkwijk creëren we een plek waar meiden uit de wijk kunnen meedoen – doordat zij zich er veilig voelen, samen kunnen zijn, aan hun gezondheid werken door actief te zijn, en hun talenten ontdekken en zelfvertrouwen krijgen doordat ze steeds beter worden – allemaal op het handbalveld.

In Schalkwijk is nu weinig aanbod aan leuke sportieve activiteiten voor tienermeiden. Buurtsport trekt jongere kinderen en vaker jongens. Ook blijkt uit onderzoek dat meiden met een niet-westerse achtergrond of in minder welvarende wijken minder vaak sporten.

Toelichting

Elke woensdag van 15:00 - 16.30 voor ca 20 meiden van 9-11jaar in de gymzaal van BS Al Ikhlaas (muv schoolvakanties). En zolang we buiten moeten sporten op het voetbalveldje achter BS Al Ikhlaas.

Oktober-December 2019: clinics in de wijk ism SportSupport.

T/m eind februari: open inloop. Daarna trainen voor toernooitjes en schooltoernooi. 

Coaches: Elizabeth Bondo (voormalig prof handballer) en ikzelf vanuit stichting Palanka Negra.

 

 

 

E-mailadres
info@palankanegra.com
Gewenst resultaat Mei 2020: We hebben een bijdrage ontvangen van de Gemeente Haarlem (Innovatiefonds Sportakkoord) om ons handbal team op te starten met de juiste materialen, zodat we klaar zijn om na de zomer wedstrijden te gaan spelen als 'De Kampioenen' (deze naam gaven de meiden ons team! ;))

Na de zomervakantie willen we meedoen met wedstrijden, toernooien en competitie! Samen met SportSupport organiseren we een schoolhandbaltoernooi, zodra dit weer kan!
Illustration
Flyer feb'20
Illustration
Clinic Sint Bernardusschool ism SportSupport
Illustration
De coaches na clinic De Wadden ism SportSupport