Project
Init.

Verkassen en Verrassen

Geplaatst op 22 oktober 2019, 00:44 uur

Verkassen en Verrassen is een project (co-creatie) dat er op gericht is om cultuur een meer definitieve plek te geven binnen de gemeente Leeuwarden. 

We merken als ondernemers in de culturele sector dat onze sector een van de eersten is die als hobby/optie gezien wordt. Vanuit die gedachte willen we bij de basis een idee neerleggen, wat als er geen cultuur zou zijn? 

Dit verwezenlijken we door een gezamelijk project met makers van alle verschillende disciplines. Hen brengen we samen. Op dag 1 maken we zichtbaar hoe onze stad er uit zou zien zonder cultuur. Dit doen we door te vertrekken, en alle cultuur te markeren (van fonteinen tot musea). We maken dit heel duidelijk door overal aan te geven 'gesloten'.

In de avond bieden we alle makers verschillende inspiratiesessies. Op dag 2 komen we terug in de stad met wat we de dag/avond ervoor hebben gemaakt. Een ode aan cultuur in de stad.

Met dit project willen we aan de inwoners van Leeuwarden eerst laten zien hoe rijk onze stad is aan cultuur (waar we dagelijks overheen of langs lopen), om vervolgens de stad van haar sokken te blazen met een overweldigende samenwerking en uitingen overal. Op deze manier willen we cultuur 'inzichtelijk' maken en hopen we op meer besef over het belang van cultuur. Op lange termijn hopen we dat mensen cultuur meer als hun eigen zien en dat dit zich doorvertaald in een beleid wat daar ook op gericht is.

Verwacht: voorjaar 2020

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit: