Project

Lola Lik

Geplaatst op 10 juni 2019, 10:13 uur
Dit project is afgerond

Lola Lik is een broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, gelegen pal naast Asielzoekerscentrum (AZC) Wenckebachweg. Amsterdam pioniert met het initiëren van een broedplaats naast een AZC, om juist in tijden van angst en verdeeldheid plek te bieden voor inspiratie en verbinding.

In de ruim 9000m² die beschikbaar is zijn o.a. creatieve professionals, sociale ondernemingen, ambachtslieden en programmamakers gevestigd. Veel van hen werken in co-creatie met bewoners van het AZC of bieden een leer-werktraject aan. Anderen leveren een bijdrage aan de broedplaats door het aanbieden van programma’s of het organiseren van evenementen.

Toelichting

Over LOLA
In opdracht van Gemeente Amsterdam-Oost ontwikkelt LOLA(leegstandoplossers Amsterdam) de broedplaats. LOLA creëert een kader waarbinnen energie zich kan nestelen en ontkiemen, en staat voor een organische en flexibele ontwikkeling waarin het proces en niet het eindbeeld leidend is. Het gaat om het faciliteren van de aanwezige energie, het leggen van verbindingen en het ruimte houden voor spontane ontwikkeling en nieuwe kansen die zich voor doen.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit: