Bram Legerstee

Creatief ondernemer
Mijn expertise

Bram Legerstee en Theatergroep Tartuffe – theatermaker 
Bram Legerstee kent een lange historie van werkzaamheden in de theatersector. Een aantal malen is dat geweest voor producties waar zorginstellingen betrokken waren. 
In 1992 is hij begonnen als theatermens. In 2000 kwam hij terecht bij het Rotterdams Centrum voor Theater (RCTH). Daar heeft hij geregisseerd, geacteerd, geschreven (met name voor veel educatieve en informatieve voorstellingen) en is hij actief geweest in allerlei verschillende projecten. Zoals bij het verkopen en overtuigen van schoolbesturen, directeuren en docenten over het nut van kunsteducatie. Dat is vaak buffelen geweest. Hij heeft meer dan 150 theater- en kunst-educatieve producties op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring met tv en filmproducties en treedt hij regelmatig op als presentator en coach. Maar bovenal is hij acteur en gepassioneerd theatermaker. Door zijn functie als vast acteur en directielid van het inclusieve Theatergezelschap Babel Rotterdam heeft hij veel ervaring in het werken met mensen met een beperking zowel psychische als verstandelijke beperkingen. Voor zorginstellingen is hij onder andere actief geweest voor Stichting Pameijer, Bavo Europoort en stichting Bont. In de theaterproductie WIE IS NOU GEK van theater Babel heeft hij ervaring opgedaan in het begeleiden van acteurs met een psychiatrische achtergrond. Op dit moment is hij ook actief als theater en filmmaker voor diverse speciaal onderwijs scholen in Rotterdam. Het project Verward met elkaar waarin GGZ clienten samen werken met hun direct buren is net afgerond


 


 

Mijn drijfveren

Kortgeleden heeft Bram Legerstee besloten om Theatergroep Tartuffe op te richten. Theater moet voor Bram echt zijn. Hij wil de bezoeker laten voelen waar het in de voorstelling om gaat. In het begin van zijn carrière viel hij voor het karakter Tartuffe, gemaakt door Molière, de man die met paard en wagen langs de markten trok om daar het volk te vermaken met zijn toneelspel. Dicht bij de mens, zo wil Bram Legerstee spelen en zo eert hij de man Molière die hem inspireerde voor de naam van zijn gezelschap.


 

Mijn droomprojecten

Ik wil graag realiseren de komende twee jaar ; 


Circque le spectable :


Expositio Vitea : 


Met een been op straat en een arm in de wieg :  

Mijn mogelijkheden

Mijn krachten liggen vooral op het artistieke acteren en regisseren van grote en kleinschalige projecten. 


Maar ook ben ik inzetbaar als dagvoorzitter voor conferenties en presentator van festivals  en manifestaties

Relevante ervaring

Ik heb ruime ervaring in het produceren van artistieke producten festivals en voorstellingen