Carola van der Heijden

Creatief ondernemer
Mijn expertise

Ik ben gepokt en gemazeld in het culturele veld, van het theater, de poëzie tot de kunstwereld. Als projectleider, maar ook jarenlang als cultuurmarketeer. Hierdoor heb ik een brede kennis van de cultuursector in het bijzonder in Den Haag en beeldende kunst. Daarnaast organiseer ik sinds enkele jaren kunstprojecten in de wijk. Van participatieprojecten tot receptief. 

Mijn drijfveren

Ik vind het belangrijk dat meer mensen van jong tot oud in aanraking komen met kunst en cultuur van goede kwaliteit. Daarom werk ik ook altijd samen met professionele makers en natuurlijk met wijkbewoners en buurtinitiatieven. Kunst hoeft geen ver-van-je-bed-show te zijn maar kan dichtbij, in je eigen wijk zijn. Kunst is voor iedereen. Kunst en cultuur draagt positief bij aan je welbevinden en kan ook verbinding met anderen bevorderen en betrek daarbij ook andere domeinen, zoals sociale en groene domein. 


Omdat ik merkte dat ik mijn slagvaardigheid als zzper beperkt is, heb ik daarom het initiatief genomen om een stichting op te richten: stichting Cultuurgebaar. Deze stichting is eind december 2021 opgericht. Hiermee hoop ik mooie culturele interventies in de wijk komende jaren te realiseren. 


 

Mijn droomprojecten

Toegankelijke creatieve projecten in de wijk, die meer dan alleen een leuk project zijn en een zekere impact hebben.

Mijn mogelijkheden

Adviseur, compagnon, projectleider enz. 

Relevante ervaring

Bekijk hiervoor even mijn website www.cultuurvlinder.nl