Christian Batist

Initiatiefnemer, Creatief ondernemer, Sociaal ondernemer
Mijn expertise

Ik ben online marketeer/uitgever, gespecialiseerd in mobile games en apps. Ik ben game designer (spelontwerper) van zowel traditionele bordspellen als online en mobile games.

Mijn drijfveren

Ik wil mijn kennis, ervaring en netwerk in de internationale game industrie graag inzetten voor een betere wereld. Zo startte ik in 2012 het bedrijfje Perfect Earth, van waaruit ik spellen ontwikkel voor kinderen, met natuur en klimaat als thema. Onze spellen zijn ook vrij van plastic componenten en worden in Nederland geproduceerd. De mobile games hebben geen reclame, want we willen kinderen niet nog meer blootstellen aan commercie en consumptie-verhogende impulsen.

In 2020 startten wij een tijdschrift, onder dezelfde naam Perfect Earth, wat inmiddels in duizenden supermarkten en boekwinkels verkrijgbaar is. Dat magazine is vrij van reclame en gedrukt op 100% gerecycled papier. Onverkochte exemplaren worden teruggekocht van de distributeur en in bulk verkocht aan bedrijven en instanties. Zo gaan we verspilling tegen, vergroten we het bereik en laten we zien dat het ook anders kan.


Mijn droomprojecten

Uiteindelijk wil ik veelgebruikte plastic (verpakkings)materialen gaan vervangen voor duurzame alternatieven. Dat gaat verder dan spellen en tijdschriften.

Mijn mogelijkheden

Commerciele creatieveling. Denk vanuit win-win in het bij elkaar brengen van partijen en oplossingen.