Karin Rienstra

Sociaal ondernemer, community builder
Mijn expertise

Omdat ik niet wist wat ik wilde worden, heb ik op latere leeftijd meerdere opleidingen gevolgd. Van Psychosciaal werker via HRM, Talent & Organisatieontwikkeling tot Programmamanagement. Allemaal interessant en het leverde een waaier aan functies op waarin ik de kennis in de praktijk kon brengen. Het maakte me ook een 'vat van tegenstelllingen'. Ik denk best vaak maar ben vooral een doener, ik ben sociaal maar wil ook doelen halen, ik ben gek op mensen maar ben ook graag alleen (alles op zijn tijd :-).


Duurzaamheid gaat voor mij over mensen en de aarde. Daarom ben ik initiatiefnemer van een lokale sociale cooperatie (Jude catering) en energiecooperatie (Huizen Duurzaam), buurtverbinder (Buurten met Buren), programmamanager bij LaNSCO (het platform voor sociale cooperaties), organisator van Vrouwencafes en fractievoorzitter voor GroenLinks Huizen. En in al die rollen op zoek naar manieren om meer mensen op een duurzame/respectvolle manier mee te laten doen.  

Mijn drijfveren

Wat mij drijft is het geloof dat iedereen kwaliteiten heeft om een waardevolle bijdrage te leveren. En dat mensen mee willen doen. Dat is niet alleen een geloof, dat heb ik tijdens mijn leven gezien en gehoord.


 


Daarnaast geloof ik in gezamenlijkheid vanuit eigen kracht. Jezelf kennen en waarderen, vanuit daar de verbinding met anderen maken.  


 

Mijn droomprojecten

Op elk moment van de dag mag je me bellen met vragen als:


hoe betrekken we mensen bij wijk of buurtontwikkeling?


hoe zorgen we voor meer verbinding, energie en betrokkenheid in een wijk/buurt/dorp?


we willen "iets" met inwoners maar waar beginnen we?

Mijn mogelijkheden

aanjager, projectleider, programmamanager, initiatiefnemer, verbinder

Relevante ervaring

communitybuilder bij HAVEN 5 in Huizen


senior adviseur Talent & Organisatieontwikkeling bij Portaal en WUR


programmamanager LaNSCO (platform van sociale cooperaties)


initiatiefnemer sociale cooperatie Jude catering


initiatiefnemer lokale energiecooperatie Huizen Duurzaam


buurtverbinder vanuit Buurten met Buren