Stadmaker

Marrit Terpstra

Stedelijk ontwerper
Mijn expertise

Ik wil bewoners graag ondersteunen bij het herinrichten van hun leefomgeving, of dat nu gaat om het vergroenen van hun eigen tuin of het verduurzamen van een gemeenschappelijke speeltuin. Aan de hand van ontwerpend onderzoek en schetsen maak ik kansen en knelpunten inzichtelijk. Tekeningen en referentievoorbeelden spreken tot de verbeeldingen en zorgen ervoor dat we met zijn allen tot een gemeenschappelijk ontwerp kunnen komen! 

Mijn drijfveren

Deze creatieve manier van denken en doen kan ik ook inzetten voor andere vraagstukken, door er met een andere frisse blik naar te kijken. Schroom niet om contact op te nemen, want wie weet kan ik jullie helpen om Delft e.o. een stukje mooier te maken.

Mijn droomprojecten

Ik wil mijn bijdrage leveren aan de leefomgeving van mensen, nu en in de toekomst. Hierbij komen allerlei relevante onderwerpen aan bod: ontstressen, het tegengaan van eenzaamheid, klimaatadaptatie, een gezonde stad, enzovoort.

Mijn mogelijkheden

Ik zie voor mij zelf een rol weggelegd als verbinder en inspirator, door middel van ontwerp.

Relevante ervaring

Ik heb een studie bouwkunde, stedenbouwkunde en een cursus omgevingspsychologie afgerond. Ik ben momenteel werkzaam in de stedelijk omgeving, met als meestvoorkomende opdrachtgever gemeenten. Ik geloof heel erg in de kracht van 'bottom-up' en kom daarom graag in contact met bewonersinitiatieven. Ik kan en wil hierin geen trekkersrol op mij nemen, maar hoop met mijn bijdrage (ontwerp- en participatie)processen te kunnen versnellen.