Jean Quist

MagaZien v/h De Scheveningsche Courant
Mijn expertise

'Kennis' is een wat te groot woord. 'Interesse' past beter. En belangstelling voor wat mensen voor elkaar proberen te krijgen. Luisteren naar hoe ze met telkens weer vallen en altijd weer opstaan hun bijdrage aan een betere en mooiere wereld realiseren. Op z'n tijd allemaal te lezen in MagaZien; facebook.com:de.elektrische.courant en in de kranten van de Haagse wijken Kortenbos en Transvaal. 

Mijn drijfveren

Wat heb je aan mooie plannen als niemand er van weet? Weinig, en daarom vertel ik ze door. Verhalen die ertoe doen en die anderen misschien net dat laatste duwtje geven om ook werk te maken van hun idee.

Mijn droomprojecten

Verhalen over bijvoorbeeld het nut en de noodzaak van een project, over waarom het is opgezet, hoe de initiatiefnemers de mensen om wie het gaat hebben bereikt en hoe hun bijdrage aan de samenleving vordert. En berichten over mensen die eerst dachten dat ze aan de kant bleven staan en toen mogelijkheden ontdekten om dat te veranderen.

Mijn mogelijkheden

Verslaggever, verhalenmaker en langs de omweg van het geschreven woord inspirator.

Relevante ervaring

Om en nabij veertig jaar ervaring in de journalistiek; van technisch vakblad tot weekkrant voor iedereen, in de rol van jongste verslaggever tot die van hoofdredacteur die soms, heelsoms, moet bekennen: dat ken ik niet; wat is dat? En vooruit: ook nog stagebegeleider en organisator van evenementen geweest.