Yosser Dekker

Initiatiefnemer, Creatief ondernemer, Sociaal ondernemer, Social Designer
Mijn expertise

Het verhaal van morgen maken


Sinds 2012 maak ik als programmamaker nieuwe verhalen over de stad en haar inwoners. En onderzoek ik als design researcher nieuwe concepten en modellen waarmee ik door middel van kunst en participatie uiteenlopende doelgroepen betrek bij maatschappelijke uitdagingen.


Met een inspirerend team en enthousiaste opdrachtgevers maak ik zo het verhaal van morgen. En zie ik kans om mijn interesses op het snijvlak van cultuur, publieke ruimte en samenleving uit te diepen.

Mijn drijfveren

Iedereen doet mee


Het kan wel! Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers zet ik de publieke ruimte van de stad of de wijk in om samen nieuwe nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan.


Zo werk ik met iedereen die zin heeft om het leven in de stad nóg mooier, beter en leuker te maken. Dat is belangrijk, want in groeiende steden wonen we met steeds meer mensen op hetzelfde stukje grond. Dan moeten we samen ervoor zorgen dat die waardevolle publieke ruimte van ons allemaal blijft én dat wie inzetten om fijn met elkaar om te blijven gaan. Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol bij het oplossen van deze en andere maatschappelijke uitdagingen. Want kunst en cultuur prikkelen de verbeelding. En onze verbeelding hebben we hard nodig om nieuwe, positieve toekomstbeelden te schetsen als mogelijke oplossingen.

Mijn droomprojecten

Het betrekken en enthousiasmeren van wijken en steden bij uiteenlopende sociaalmaatschappelijke vraagstukken, communicatie en marketing en procesbegeleiding. En vooral, het vinden van nieuwe creatieve modellen en methoden om dat allemaal voor elkaar te krijgen op een wijze dat iedereen mee kan doen.

Organisaties van Yosser