Gea Boon

Creatief ondernemer
Mijn expertise

Mijn rol in maatschappelijke projecten is als kunstenaar meestal een creatieve rol, waar ik verbindingen leg tussen alle partijen door een co creatie te ontwerpen. Deze creatie is eigendom van de deelnemers en heeft voor hen een betekenis.


Voorbeeld, schoolpleinen, Toneelgordijnen, straatmeubilair, opbouwen community's, kasten, muren, inrichting gezamenlijke werkplaatsen.


Daarnaast zet ik mijn kunstwerken in als gesprekstof om met elkaar tot een gelijkwaardig gesprek te komen, ontwerp ik handelingen met betekenis. Gebruik ik mijn ontwerpen als conversation piece.


In mijn atelier werk ik samen met mensen die behoefte hebben aan dagbesteding en noem ik dit: Werk! aan je creatieve vermogen, de bron van mogelijkheden.


Ik zie mijn rol als kunstenaar als een neutrale verbindende maatschapplijke rol

Mijn drijfveren

Een connectie zijn en betekenisvol werken is de meest inspirerende manier van werken. Mijn creatieve vermogen is mijn vrijplaats waar alles mogelijk is. Maatschappelijk betrokken werken is de moter van mijn kunstenaarsschap.

Mijn droomprojecten

Mijn project: Bank met betekenis, waar iedere deelnemer aandeelhouder van de bank is. Samenwerkingen tussen scholen, zorgorganisaties, buurtbewoners, medewerkers, familieleden is mijn favoriete manier van werken.


Een parkbank voor in gezamenlijke tuin, straat, park. Opdrachtgevers, Gemeente, Oranje Fonds, zorgorganisaties


Project ABC : Naschoolse kinderatelier


Samenwerken met kinderen in een naschoolse kinderatelier. Kinderen kunnen in dit atelier vrij werken, zonder prestatiegericht te zijn. Zij zijn uniek dus wat hun handen maken is ook uniek. Er is een belangrijke afspraak: respecteer elkaars werk, werk samen, maar geef elkaar de ruimte.


 


In situaties werken waar nog niemand idee heeft welke kant het opgaat, wat het resultaat gaat worden. Liefst buttom up.


 

Mijn mogelijkheden

Kunstenaar, ontwerper, begeleider, verbinder, stimuleerder, inspirator

Relevante ervaring

In bovenstaande rol heb ik ervaring met Scholen, buurtwerkers, zorginstellingen, ziekenhuizen, bedrijven in de dienstverlenende sector.