Bram Tackenberg

Creatief ondernemer
Mijn expertise

Als fotograaf ontwikkel ik mijn eigen projecten die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijken waarin in werk. Het uiteindelijke werk, de presentaties, dragen hier enorm toe bij. 

Mijn drijfveren

Alles wat ik doe komt voort uit mijn persoonlijke druifveer om een goed beeld te maken. Hoe beter de beelden zijn hoe sterker de projecten worden. Dat er ook allerlei neven effecten van de projecten zijn is meegenomen. Maar nooit mijn drijfveer. 

Mijn droomprojecten

Sinds 2014 werk ik aan mijn serie De Woonkamers en het voltooien van deze serie in een droom. Het doel is om een portret van 'ons' te maken. Op het moment werk ik aan dit doel door 'kleine' deel projecten te maken en te presenteren in de wijken waarin ik werk. Zo kan ik langzaam maar voortvarend te werk gaan en een compleet beeld van onze samenleving maken. Uiteraard krijg ik dit niet alleen gereged en werk ik nauw samen met gemeenten, woningcorporaties, culturele- en maatschappelijke instellingen. 

Mijn mogelijkheden

Het uitrollen van deze 'woonkamer' projecten en daardoor verbindingen in de samenleving, op alle niveua's, tot stand brengen. 

Relevante ervaring

in 2018 ben ik begonnen met een deelserie van het "woonkamer' project samen met Museum Gouda. We hebben in in Gouda Oost 40 portretten gemaakt en deze midden in de wijk in het Mandela Centrum geëxposeerd. Museum Gouda heeft Theo Tienhooven gevraagd om de ruimte nieuw vorm te geven en het werk op te hangen. Alle deelnemers, zowel de geportretteerden, als ook de gemeente Gouda, woningcorporatie Woon Partners als ook stichting Kwadraad. Waren zerverheugd over de resultaten en zeer trots dat ze hadden meegewerkt aan het project. Momenteel werk ik aan een nieuw project met nieuwe en oude partners in de wijk Korte Akkeren. Dit keer gaan we de portretten buiten in het hard van de wijk exposeren in de Herenstraat, met aan het ene uiteinde van de straat het buurthuis en aan de andere zijde Cultuurhuis de Garenspinnerij. We gaan een letterlijke verbing maken.