organisatie

Stichting Speeltuin de Speelboom

Non-profit

De Speelboom is een belangrijke ontmoetingsplek en een begrip bij veel kinderen en hun ouders in de bloemenbuurt in Utrecht. Samen met de kinderen, ouders, buurtbewoners en vrijwilligers willen wij ervoor zorgen dat de Speelboom het hart van onze buurt kan blijven in de komende jaren. De Stichting die is opgericht door buurtbewoners ontfermd zich over zowel het fysieke gebruik van de speeltuin alsook het creëren van een pedagogisch verantwoord klimaat, waarin motoriek, plezier, creativiteit en sociale vaardigheden centraal staan. De speeltuin is een plek waar kinderen veilig buiten kunnen spelen, activiteiten samen worden georganiseerd en positieve ontmoetingen kunnen plaatsvinden.


Speeltuin de Speelboom is al jaren een begrip onder de bewoners van de bloemenbuurt. Menig volwassene, die hier is opgegroeid kan zich nog herinneren hoe het was om hier te spelen. Dat is ook precies waar wij naar streven. Dat het spelen in de speeltuin een tijd wordt waar kinderen later met positieve gevoelens naar terug kunnen kijken. Het kind staat in Speeltuin de Speelboom centraal, er wordt gefocust op diens wensen en behoeften. De speeltuinis een plek waar de buurtkinderen zich veilig en thuis kan voelen. 


Wij streven ernaar de speeltuin zo vaak mogelijk open te houden voor de kinderen. Dit betekent dat er wordt gezorgd voor een speeltuin met activiteiten die aansluiten op de behoeften en het dagritme van de kinderen. De speeltuin is van maandag t/m zaterdag geopend. Er is ten alle tijden een medewerker of vrijwilliger aanwezig. 
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Speeltuin de Speelboom