organisatie

tgLAVA

Non-profit

tgLava is een theatercollectief van Marije Scheerder, Liesbeth Rood en Jiske Gunkel. Sinds 2017 maakt zij tragi-komisch, muzikaal locatietheater op en óver bijzondere locaties in Haarlem en Noord- holland boven Amsterdam. 
Wij willen theater, geschiedenis, cultuur en actualiteit verbinden aan de hand van verhalen. Stoere, grappige, ontroerende en lekkere verhalen. Verhalen die je opnieuw laten kijken naar de plek waar je misschien al wel 100 keer langs bent gefietst of gewandeld. 


De locatie is heel belangrijk. Wij raken geinspireerd door een plek of een gebouw en willen graag die inspiratie doorgeven aan het publiek. Locatietheater is tastbaar en komt dichtbij. Het is een unieke beleving en laat je door een heel andere bril kijken naar jouw omgeving. Voor elke nieuwe voorstelling duiken wij in de geschiedenis van de plek en laten we ons inspireren door de omgeving en de mensen die er wonen en werken. Een oud badhuis, een tulpenveld, een bloemenkas, het Visserspad, een bierbrouwerij of buitenzwembad. Het maakt ons niet uit, in korte tijd duiken we in erin, gaan we kopje onder en komen we weer met een voorstelling boven. 


Als het goed is! 
Dat weten wij van te voren niet. 
En dat vinden wij nou zo gaaf aan theatermaken; dat je van te voren geen enkel idee hebt van wat het gaat worden. We laten ons verrassen door de natuur, het gebouw en de omgeving.
Wij avonturen! 
Avontuur je met ons mee?


 

Illustration
 
Deel dit: