Organisatie

Charlois aan het Water

Non-profit

Kracht van de wijkStichting Charlois aan het Water zet zich in voor duurzame verbinding tussen haven en wijk en sociale cohesie in de wijken. Samen met bewoners, ondernemers en initiatiefnemers uit de wijken worden activiteiten georganiseerd langs de kade en leegstaande gebouwen geprogrammeerd. Samen met scholen en overheidsinstellingen worden educatieve programma’s opgezet om kinderen kennis te laten maken met de haven, de scheepvaart en hun leefomgeving.


Het doel van de stichting is een duurzame verbinding tussen haven en wijk te bewerkstellingen en de Maashavenkades weer onderdeel te laten zijn van Charlois.


Stichting Charlois aan het Water is verantwoordelijk voor het Paviljoen … aan het Water.


Paviljoen …aan het Water is initiatief van Vitibuck Architects en Stedelinks010; een culturele projectruimte aan de Maashaven, een eerste publieke plek aan het waterfront van Charlois.


Paviljoen … aan het Water is open voor presentaties, tentoonstellingen, ontmoetingen en sociale bijeenkomsten en richt zich op een breed publiek dat geïnteresseerd is om het beste dat Rotterdam Zuid te bieden heeft te delen en te beleven.


In de zomer biedt het paviljoen lekker en betaalbaar eten gekookt door kookteams uit de wijk met zicht op de Rotterdamse skyline. Daarnaast is er seizoensprogrammering met kunst, muziek en film door bewoners uit Rotterdam Zuid. Tevens dient het als platform voor initiatieven uit de wijk.


In de winter is het paviljoen een productieruimte voor een artists in residence, die bezig zijn met de ontwikkeling van de Maashaven en de aangrenzende wijken.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Charlois aan het Water