Organisatie

Urbanhub033 - Stadslab HU / MBO Amersfoort

Onderwijsinstellling
Thema Cocreatie, Stadslab
E-mailadres
eugene.zaaijer@hu.nl
Telefoon
0654680861
Beschrijving

Urbanhub033

De UrbanHub033, is een plek waar bedrijven en studenten elkaar ontmoeten om te werken aan gemeenschappelijke projecten. Het is opgericht door de Hogeschool Utrecht (Amersfoort) en MBO Amersfoort om maatschappelijke vraagstukken samen met bedrijven, (semi)overheden en studenten vanuit verschillende vakgebieden op te lossen.

Vastgeroeste problemen

Tegenwoordig krijgen we steeds vaker te maken met vastgeroeste problemen. Dit zijn problemen met veel verschillende belangen. Voorbeelden hiervan zijn de wachtlijsten voor huurwoningen, klimaatadaptatie in bestaande wijken en zorg voor dementerenden en hun partners. Dit soort problemen zijn bijna onoplosbaar in het vakgebied waarin ze ontstaan zijn.

Cross-innovation

Een goede manier om naar dit type problemen te kijken is vanuit de cross-over. Vanuit verschillende disciplines zetten we problemen om naar ontwikkelkansen. Samen met programmeurs naar de zorg kijken, Samen met zorg-experts naar de stad kijken en samen met Stedenbouwers naar de ICT. Maar ook: Specialisten samen met mensen die fris in de materie staan. Zo ontstaan de prachtigste dingen.