Organisatie

Dichter bij Leeuwarden

Non-profit

Dichter bij Leeuwarden is een overkoepelend en verbindend platform voor de woordkunst. Ondersteunend aan talenten en kunstenaars, verbindend voor de bestaande initiatieven en met het onderwijs.


Wij maken programma, verbinden en zorgen voor een toekomstbestendigheid van de woordkunst. We doen dit door talent te scouten, uit te dagen en een podium te bieden. Dichter bij Leeuwarden is een verzamelplek voor al het poëtisch talent. Hiermee bedoelen we geen fysieke plek en ook geen plek voor alleen dichters. Ook spoken word-artiesten, rappers, en andere poëtische uitingen omarmen we. Het is een samenkomst- en ontwikkelingsplek. Offline, door evenementen, cursussen, guerilla-acties, en nog veel meer. En online, door het talent te promoten, vindbaar te maken, het te laten zien aan iedereen die iets met poëzie heeft, door vindbaarheid van aanbod in cursussen, workshops, evenementen en acties.


Verder is Dichter bij Leeuwarden het bovendien een initiatief wat bijdraagt aan het wegvallen van  vooroordelen. Waarmee mensen vanuit verschillende achtergronden verbinden. Jong, oud, punker, klassieke dichters, rappers, iedereen verbindt met elkaar door middel van de liefde voor woordkunst en expressie.

Deel dit:
Contactpersonen van Dichter bij Leeuwarden