Organisatie

Kiemkracht, empowering the civic economy

Onderneming
Beschrijving

Kiemkracht is opgericht door Jeroen Boon, een Haagse stadsmaker, sociaal ondernemer en verbinder. Kiemkracht stimuleert nieuwe vormen van betrokkenheid bij de eigen leefomgeving, wijk en stad, en begeleidt daarbij de strategie en visie-ontwikkeling en helpt die om te zetten naar concrete sociaal duurzame projecten en activiteiten.

Kiemkracht staat voor maatschappelijke verandering van onderaf en maakt deel uit van een wereldwijde groeiende “grass roots” beweging rondom voedsel, energie en zorg die (g)lokaal streeft naar veerkracht van gemeenschappen, samenredzaamheid en nieuwe deel en circulaire economie.

In mijn stad Den Haag en wijk Regentesse kwartier ben ik actief betrokken bij projecten die gaan over sociale impact, duurzaamheid en circulaire wij(k)economie waaronder kringloopwinkel Schroeder en Buurthuis van de Toekomst, Buurtschuur Segbroek deelt en lokale energiecoöperatie Zon der Gaslaan.

Kiemkracht is tevens betrokken bij het Europese platform voor de deeleconomie Ouishare, die actief on- en offline kennis uitwisselt over de horizontalisering van verhoudingen in de publieke, profit en non-profit sector en streeft naar nieuwe waardegemeenschappen en veerkracht van lokale communities.