Nieuw op StadmakersOnline

Bericht
Floor Ziegler

Overheid ik geef het op! 

Geplaatst op 18 april 2021, 12:59 uur , door Floor Ziegler

Niet de mensen maar wel de systemen zijn ziek, wereldverbeteraars we hebben geen tijd meer te verliezen.

Na jarenlang naar mensen op straat luisteren over wat hen dwarszit, zit mijzelf zo langzamerhand iets dwars. Het kan aan mijn leeftijd liggen, nu ik de 50 ben gepasseerd…

Maar het voordeel van ouder worden is dat je patronen, herhalingen, terugkerende structuren en systemen begint te herkennen omdat je vaker een wiel hebt gedraaid en dat ook anderen hebt zien doen. 

Zo begint er mij op mijn t...

   Nieuw project   
Rene van Stekelenborg

Delflandpleinbuurt: het nieuwste Nieuw-West, net achter de A10

V
Geplaatst op 12 april 21, 10:51 uur

De Delflandpleinbuurt is bijna een grootstedelijke totaalinclusieve buurt geworden die van alle gemakken is voorzien. Expats, studenten, kunstenaars, ondernemers en stellen met en zonder kinderen bepalen gezamenlijk het straatbeeld en hebben nog volop licht, lucht en ruimte. De Delflandpleinbuurt is een buurt in ontwikkeling. Nog steeds. Door transformaties elders in de stad is er een sterk toenemende vraag naar betaalbare woningen voor met name jonge stellen en jonge gezinnen met kinderen. In d...

Update
Rene van Stekelenborg

Project-update bij Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Geplaatst op 12 april 2021, 10:34 uur , door Rene van Stekelenborg

De expositie is gestart op 20 maart 2021 en loopt nog tot 10 mei 2021. RTV-NH leverde twee weken geleden zelfs een artikel af met als kop: ‘Zonder Drostemannetje is de skyline van Haarlem niet veel anders dan die van Leiden of Delft’. Daarmee doe ik geen enkele afbreuk aan onze mooie St. Bavo op de Grote Markt. Ik geef alleen maar aan dat elke willekeurige stad in Nederland een skyline heeft die bestaat uit een kerk, een ophaalbruggetje en een molen.

Na dik 500 jaar bepaalt ‘de kerk’ nog altijd d...

   Nieuw project   
Bob Driessen

Berichten aan de Toekomst

A
Geplaatst op 9 maart 21, 23:29 uur

In 2021 gaat Berichten aan de Toekomst verhalen verzamelen en delen. Hoe denkt men anno nu over de toekomst? 

   Nieuw project   
Edwin van den Ende

hook up netwerk ondernemers

J
V
Geplaatst op 8 maart 21, 09:08 uur

de Stichting Young Talent Jazz heeft een te grote ruimte op het oog als les- en adres lokatie (Rotterdam Charlois) en zoekt derhalve onderhuurders.

Geen schilders-beeldhouwers-kunstenaars die met metalen (lassen en sloderen) werken. Het pand leent zich niet voor die activiteit.

We zoken wel social-media startups, evenement-organisatie start ups, video- foto startups, sociaal ondernemers etc. Er zijn 6 ruimtes beschikbaar van ongeveer 18 a 25 m2. voor info mail info@youngtalentjazz.nl.

Update
Mirjam van den Hoek

Project-update bij Wonen en werken voor daklozen in Dordrecht

Geplaatst op 18 februari 2021, 16:42 uur , door Mirjam van den Hoek
Project volgens planning

We hebben een prijs gewonnen met een pitch tijdens de Impact Days!

   Nieuw project   
M.C.M. Zijp

Vier de Wind

A
Geplaatst op 17 februari 21, 20:05 uur

Zou het niet mooi zijn als nieuwe molens net zo geliefd worden zoals oude molens in deze tijd van energietransitie? En zou het niet mooi zijn als ons werelderfgoed, de oude windmolen, weer midden in het leven gaat staan zoals de windturbines nu?

Het kunstproject Vier de Wind gebruikt het ‘conversation piece’ de Windmobiel, een ontwerp van Reg Gruson, om de molens naar mensen toe te brengen. Het verbindt oude en nieuwe molens en nodigt mensen uit om in gesprek te gaan over de wind.

Lokale partije...

   Nieuw project   
M.C.M. Zijp

Kunstkanaal

A
Geplaatst op 17 februari 21, 19:56 uur

Op zondag 4 oktober 2020 bracht EELT Theatercollectief in samenwerking met Reeshof Cultuurt een nieuw initiatief: Kunstkanaal. Een culturele wandeling door de parkachtige omgeving van de Kanaalzone in de Reeshof, een cultuurarme wijk in Tilburg. In kleine groepjes voert de route langs acht poëtische acts. Kunstkanaal biedt cultuurliefhebbers de mogelijkheid om Coronaproof te genieten. De wandeling duurt 2 uur en 20 minuten en eindigt weer bij het beginpunt.

Ook voor 2021 is er een editie van Kun...

   Nieuw project   
Thijs Hoogenstrijd

Boost je Buurt - Challenge voor impact ondernemers

V
Geplaatst op 16 februari 21, 13:28 uur

Ben jij een Amsterdamse impact ondernemer die werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen of ben je bezig met een businessplan? Doe dan mee aan de buurtchallenge Boost je Buurt! De ondernemers met de meeste potentie winnen een ondernemersprogramma ter waarde van 2.500 euro en maken kans op een aanvullend ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. De inschrijving start op 20 januari en sluit op 24 februari!

Steeds meer ondernemingen zetten zich in voor een betere wereld. Ook in Ams...

   Nieuw project   
Pieter Parmentier

Erfdelen

A
Geplaatst op 13 februari 21, 13:58 uur

Het concept van Erfdelen is sociaal, duurzaam en kleinschalig wonen op voormalige boerenerven. Sinds het online gaan van onze site hebben zich ruim 2000 belangstellenden (1300 huishoudens en groepen) gemeld die dat graag willen. Bijna 50% van de respondenten is alleenstaande en 3/4 vijftig plus.
Aandacht voor elkaar, duurzaam bouwen en leven, bijdragen aan natuurontwikkeling en het bevorderen van de vitaliteit van het platteland is waar het om draait. We verwachten dat komend jaar de eerste proje...

Nieuwe aangeboden dienst
Elseline Hokke

visagist, stylist en koffiemachine reparateur

geplaatst op 8 februari 21, 20:04 uur, door Elseline Hokke
Uiterlijke verzorging , Interieur & styling

Ruim 20 jaar werk ik als visagist tbv fotoshoots en filmopnames. In 2008 besloot ik styling met visagie te combineren. Sinds eind 2019 begon ook mijn liefde voor koffie en koffiemachines te groeien en is Hoka Moka ontstaan. Hierbij repareer, onderhoud en verkoop ik halfautomatische espressomachines en heb ik een barista opleiding voltooid. Mensen aan elkaar linken is tevens een grote hobby! Deze hobby komt terug in kleine koffie events op creatieve locaties in Rotterdam.

Nieuwe aangeboden dienst
Mirjam van den Hoek

Community Development

geplaatst op 6 februari 21, 09:44 uur, door Mirjam van den Hoek
Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Clienten / burgerbelang
   Nieuw project   
Godfrey Lado

The Exodus Evenings

A
Geplaatst op 3 februari 21, 15:59 uur

 
” Tijdens the Exodus ontmoetingsavonden nodigen Amsterdammers met een andere culturele achtergrond hun mede-Amsterdammers uit om te komen luisteren, proeven en genieten van hun tradities en cultuur. “

 

Update
Rene van Stekelenborg

Project-update bij Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Geplaatst op 29 januari 2021, 15:44 uur , door Rene van Stekelenborg
Project volgens planning

In maart 2021 komt er in de etalage van de kunstuitleen een mini-expo over het Drostemannetje.

Update
Rene van Stekelenborg

Project-update bij Lambertus Zijlplein: #fijnplein

Geplaatst op 29 januari 2021, 15:42 uur , door Rene van Stekelenborg
Project volgens planning

Een nieuwe galerijluifel voor alle ondernemers is geplaatst.

   Nieuw project   
Rene van Stekelenborg

Staalmanpleinbuurt; de meest ideale buurt van Amsterdam

J
V
Geplaatst op 29 januari 21, 15:31 uur

De Staalmanpleinbuurt is dé buurt voor gezinnen met (jonge) kinderen waar de sociale cohesie sterk is en waar woongenot en zorg voor elkaar voor iedereen in de diverse buurt nog echt telt.

   Nieuw project   
Rene van Stekelenborg

Sloterdijk West

V
Geplaatst op 29 januari 21, 15:13 uur

Een mega-impuls om van een anoniem bedrijventerrein vol opslagloodsen een stadsmotor van economische bedrijvigheid voor héél Amsterdam te maken.

   Nieuw project   
Esmeralda de Vries

De Buurtkoelkast

A
Geplaatst op 19 januari 21, 16:45 uur

Dat bekende kopje suiker, een paar boterhammen of wat aardappels “lenen” bij de buurvrouw is niet altijd mogelijk als jouw buurvrouw het (ook) niet heeft of niet kan missen. Je mag er dan op vertrouwen dat er elders in de wijk, buurt of gemeente wél een Buurvrouw is die dat voor je heeft. In deze behoefte voorziet de Buurtkoelkast. 

In de gemeente staan diverse koelkasten in de tuinen van Buurmensen waar mensen voedsel en producten kunnen halen als zij die nodig hebben.

   Nieuw project   
Lisette Aarnink

Woensel-Waste

A
Geplaatst op 12 januari 21, 18:47 uur

Het afval van de huidige bewoners van Woensel-West, transformeren naar een cadeau voor de toekomstige bewoners van de wijk.

In de zomer van 2019 vroegen we de bewoners en ondernemers van Woensel-West om hun plastic te bewaren. Speciaal om de bewoners van de nieuwbouw welkom te heten. Van dat oude plastic is namelijk een nieuw wijkobject gemaakt voor de toekomstige bewoners van Celsius Snellius.

Tijdens het project is in samenwerking met Precious Plastic uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe bewone...

   Nieuw project   
Lisette Aarnink

Woensel-West Eregalerij

A
Geplaatst op 12 januari 21, 18:39 uur

We zochten naar een nieuwe manier om buren bewondering en dankbaarheid naar elkaar te laten uitspreken. En wie is niet trots op een ware trofee? Daarom trok Tante Netty met speciale karren, een stapel uitnodigingen en kei blije muziek door de wijk om bewoners te vragen: Wie nomineer jij?

De complimenten werden verzameld, samengevat en gegraveerd op plaatjes. Die kwamen op hun beurt terecht op de collectie trofeeën die Roos de Bruijn heeft ontworpen en samengesteld voor dit project. Een eervolle ...

Te koop aangeboden
Jurgen Hillaert

publicatieruimte Recreatiekrant Veluwe

Vrije tijd en vakantie
geplaatst op 12 januari 21, 16:04 uur, door De Streekverkenner
aanbieder De Streekverkenner
Te koop aangeboden

Om niet aanvullend redactie bij advertentie in dé uit- en evenementenkrant van de Veluwe. Deze recreatiekrant verschijnt 6x per jaar in oplage van 50.000ex. en wordt gratis verspreid bij VVV's, campings, bungalowparken, hotels, bibliotheken en culturele instellingen.

Meer nieuws