Nieuw op StadmakersOnline

Update
Mirjam van den Hoek

Project-update bij Wonen en werken voor daklozen in Dordrecht

Geplaatst op 18 februari 2021, 16:42 uur , door Mirjam van den Hoek
Project volgens planning

We hebben een prijs gewonnen met een pitch tijdens de Impact Days!

   Nieuw project   
M.C.M. Zijp

Vier de Wind

A
Geplaatst op 17 februari 21, 20:05 uur

Zou het niet mooi zijn als nieuwe molens net zo geliefd worden zoals oude molens in deze tijd van energietransitie? En zou het niet mooi zijn als ons werelderfgoed, de oude windmolen, weer midden in het leven gaat staan zoals de windturbines nu?

Het kunstproject Vier de Wind gebruikt het ‘conversation piece’ de Windmobiel, een ontwerp van Reg Gruson, om de molens naar mensen toe te brengen. Het verbindt oude en nieuwe molens en nodigt mensen uit om in gesprek te gaan over de wind.

Lokale partije...

   Nieuw project   
M.C.M. Zijp

Kunstkanaal

A
Geplaatst op 17 februari 21, 19:56 uur

Op zondag 4 oktober 2020 bracht EELT Theatercollectief in samenwerking met Reeshof Cultuurt een nieuw initiatief: Kunstkanaal. Een culturele wandeling door de parkachtige omgeving van de Kanaalzone in de Reeshof, een cultuurarme wijk in Tilburg. In kleine groepjes voert de route langs acht poëtische acts. Kunstkanaal biedt cultuurliefhebbers de mogelijkheid om Coronaproof te genieten. De wandeling duurt 2 uur en 20 minuten en eindigt weer bij het beginpunt.

Ook voor 2021 is er een editie van Kun...

   Nieuw project   
Thijs Hoogenstrijd

Boost je Buurt - Challenge voor impact ondernemers

V
Geplaatst op 16 februari 21, 13:28 uur

Ben jij een Amsterdamse impact ondernemer die werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen of ben je bezig met een businessplan? Doe dan mee aan de buurtchallenge Boost je Buurt! De ondernemers met de meeste potentie winnen een ondernemersprogramma ter waarde van 2.500 euro en maken kans op een aanvullend ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. De inschrijving start op 20 januari en sluit op 24 februari!

Steeds meer ondernemingen zetten zich in voor een betere wereld. Ook in Ams...

   Nieuw project   
Pieter Parmentier

Erfdelen

A
Geplaatst op 13 februari 21, 13:58 uur

Het concept van Erfdelen is sociaal, duurzaam en kleinschalig wonen op voormalige boerenerven. Sinds het online gaan van onze site hebben zich ruim 2000 belangstellenden (1300 huishoudens en groepen) gemeld die dat graag willen. Bijna 50% van de respondenten is alleenstaande en 3/4 vijftig plus.
Aandacht voor elkaar, duurzaam bouwen en leven, bijdragen aan natuurontwikkeling en het bevorderen van de vitaliteit van het platteland is waar het om draait. We verwachten dat komend jaar de eerste proje...

Nieuwe aangeboden dienst
Elseline Hokke

visagist, stylist en koffiemachine reparateur

geplaatst op 8 februari 21, 20:04 uur, door Elseline Hokke
Uiterlijke verzorging , Interieur & styling

Ruim 20 jaar werk ik als visagist tbv fotoshoots en filmopnames. In 2008 besloot ik styling met visagie te combineren. Sinds eind 2019 begon ook mijn liefde voor koffie en koffiemachines te groeien en is Hoka Moka ontstaan. Hierbij repareer, onderhoud en verkoop ik halfautomatische espressomachines en heb ik een barista opleiding voltooid. Mensen aan elkaar linken is tevens een grote hobby! Deze hobby komt terug in kleine koffie events op creatieve locaties in Rotterdam.

Nieuwe aangeboden dienst
Mirjam van den Hoek

Community Development

geplaatst op 6 februari 21, 09:44 uur, door Mirjam van den Hoek
Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Clienten / burgerbelang
   Nieuw project   
Godfrey Lado

The Exodus Evenings

A
Geplaatst op 3 februari 21, 15:59 uur

 
” Tijdens the Exodus ontmoetingsavonden nodigen Amsterdammers met een andere culturele achtergrond hun mede-Amsterdammers uit om te komen luisteren, proeven en genieten van hun tradities en cultuur. “

 

Update
Rene van Stekelenborg

Project-update bij Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Geplaatst op 29 januari 2021, 15:44 uur , door Rene van Stekelenborg
Project volgens planning

In maart 2021 komt er in de etalage van de kunstuitleen een mini-expo over het Drostemannetje.

Update
Rene van Stekelenborg

Project-update bij Lambertus Zijlplein: #fijnplein

Geplaatst op 29 januari 2021, 15:42 uur , door Rene van Stekelenborg
Project volgens planning

Een nieuwe galerijluifel voor alle ondernemers is geplaatst.

   Nieuw project   
Rene van Stekelenborg

Staalmanpleinbuurt; de meest ideale buurt van Amsterdam

J
V
Geplaatst op 29 januari 21, 15:31 uur

De Staalmanpleinbuurt is dé buurt voor gezinnen met (jonge) kinderen waar de sociale cohesie sterk is en waar woongenot en zorg voor elkaar voor iedereen in de diverse buurt nog echt telt.

   Nieuw project   
Rene van Stekelenborg

Sloterdijk West

V
Geplaatst op 29 januari 21, 15:13 uur

Een mega-impuls om van een anoniem bedrijventerrein vol opslagloodsen een stadsmotor van economische bedrijvigheid voor héél Amsterdam te maken.

   Nieuw project   
Esmeralda de Vries

De Buurtkoelkast

A
Geplaatst op 19 januari 21, 16:45 uur

Dat bekende kopje suiker, een paar boterhammen of wat aardappels “lenen” bij de buurvrouw is niet altijd mogelijk als jouw buurvrouw het (ook) niet heeft of niet kan missen. Je mag er dan op vertrouwen dat er elders in de wijk, buurt of gemeente wél een Buurvrouw is die dat voor je heeft. In deze behoefte voorziet de Buurtkoelkast. 

In de gemeente staan diverse koelkasten in de tuinen van Buurmensen waar mensen voedsel en producten kunnen halen als zij die nodig hebben.

   Nieuw project   
Lisette Aarnink

Woensel-Waste

A
Geplaatst op 12 januari 21, 18:47 uur

Het afval van de huidige bewoners van Woensel-West, transformeren naar een cadeau voor de toekomstige bewoners van de wijk.

In de zomer van 2019 vroegen we de bewoners en ondernemers van Woensel-West om hun plastic te bewaren. Speciaal om de bewoners van de nieuwbouw welkom te heten. Van dat oude plastic is namelijk een nieuw wijkobject gemaakt voor de toekomstige bewoners van Celsius Snellius.

Tijdens het project is in samenwerking met Precious Plastic uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe bewone...

   Nieuw project   
Lisette Aarnink

Woensel-West Eregalerij

A
Geplaatst op 12 januari 21, 18:39 uur

We zochten naar een nieuwe manier om buren bewondering en dankbaarheid naar elkaar te laten uitspreken. En wie is niet trots op een ware trofee? Daarom trok Tante Netty met speciale karren, een stapel uitnodigingen en kei blije muziek door de wijk om bewoners te vragen: Wie nomineer jij?

De complimenten werden verzameld, samengevat en gegraveerd op plaatjes. Die kwamen op hun beurt terecht op de collectie trofeeën die Roos de Bruijn heeft ontworpen en samengesteld voor dit project. Een eervolle ...

Te koop aangeboden
Jurgen Hillaert

publicatieruimte Recreatiekrant Veluwe

Vrije tijd en vakantie
geplaatst op 12 januari 21, 16:04 uur, door De Streekverkenner
aanbieder De Streekverkenner
Te koop aangeboden

Om niet aanvullend redactie bij advertentie in dé uit- en evenementenkrant van de Veluwe. Deze recreatiekrant verschijnt 6x per jaar in oplage van 50.000ex. en wordt gratis verspreid bij VVV's, campings, bungalowparken, hotels, bibliotheken en culturele instellingen.

   Nieuw project   
Esmeralda de Vries

De Buurvrouw&BuurvrouwBus

A
Geplaatst op 12 januari 21, 13:26 uur

De Buurvrouw&BuurvrouwBus (BBB) is een initiatief met een wereldwijde ambitie. Het doel is het (her)ontdekken van de waarde in de rol en functie van de Buurvrouw. "Buurvrouw" is een eretitel. Wij bedoelen daar ook Buurman, -mens, -jongen en -meisje mee.
De BBB is geen rechtspersoon; we zijn geen stichting of vereniging, hebben geen bankrekening en werken niet met geld of betaalde banen. We werven geen fondsen of subsidies. De kracht van de acties komt uit de mienskip (samenleving). We zijn op zoek...

Bericht
Lútsen Stellingwerff

Podcast: placemaking, wat is dat eigenlijk?

Geplaatst op 11 januari 2021, 20:18 uur , door Lútsen Stellingwerff

We leven in een tijd van polarisatie. Allemaal in onze bubbel van gelijkgestemden, wijzend naar die anderen die er niks van snappen.

Hoe doorbreek je dit? Hoe zorg je voor ontmoetingen en dialoog? Hoe creëer je een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt?

Mensen die daar hun werk van maken noemen dit placemaking. En daarover gaat mijn nieuwste podcast. Ik maakte hem samen met Elien van Helden (van o.a. Stichting Noorderpark), en praat verder met Donica Buisman van RAUM en Simon van Dommele...

   Nieuw project   
Tim Ruijters

E-health beweging

V
Geplaatst op 24 november 20, 21:29 uur

Technologie zal ook in de gezondheidszorg een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Vanuit de e-health beweging willen we de dialoog over e-health verrijken. Sluit je aan bij onze LinkedIn-groep om met ons mee te denken. Zie https://www.linkedin.com/groups/12489127.

Bericht
Tim Ruijters

City makers - update november 2020

Geplaatst op 24 november 2020, 21:20 uur , door Tim Ruijters

Sinds 2019 ben ik als vrijwilliger actief voor politieke beweging Volt (www.volteuropa.org). Wat ik leuk vind aan Volt is dat ze niet alleen maar met beleidsplannen en campagne activiteiten bezig zijn, maar dat ze ook nadenken over sociale innovatie. Dus samen met burgers nadenken over hoe we de samenleving duurzamer, leuker, spannender kunnen maken.

Wat vooral leuk is bij Volt is dat ze van Workplace gebruik maken. Dit platform van Facebook maakt het mogelijk dat je met honderden Europeanen kun...

   Nieuw project   
Merel Visser

Het Makerspand, creatieve ruimte in Utrecht

A
Geplaatst op 5 november 20, 21:22 uur

In 'Het Makerspand' in winkelcentrum de Gaard in Utrecht nodig ik kunstenaars uit om de ruimte voor een maand als atelier te gebruiken en daag ik ze uit om via hun creatieve werk interactie op te zoeken met de wijkbewoners en de lokale ondernemers. De kunstenaars zetten de deur open voor alle gesprekken en vragen, en organiseren momenten waarop men welkom is mee te creëeren. 

 

Meer nieuws