Locatie

De Meevaart

Balistraat 48a, Amsterdam

Sport/bewegingsruimte , Horeca, School, Activiteitenruimte , Ontmoetingscentrum, Spirituele ruimte , Cultureel centrum , Buitenruimte , Buurthuis, Innovatieve plek

In de Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren en ontwikkelen van ondernemerschap centraal. Het is daarmee een plek waar de gebruikers gestimuleerd worden om plannen te maken en uit te voeren. De Meevaart was ooit een schoolgebouw dat later in gebruik is genomen als buurthuis. Het gebouw wordt nu beheerd door de Buurtmaatschap. Bewonersorganisaties kunnen hier ruimte gebruiken voor eigen activiteiten. In en om de Meevaart heeft zich ook een community gevormd, van waaruit nieuwe initiatieven voor activiteiten genomen worden. De Meevaart heeft een theaterzaal, een bewegingsruimte en op een de begane grond een grote keuken waar wekelijks door verschillende groepen gekookt wordt. Verder is er een aantal grotere en kleinere ruimtes waar vaste gebruikers wekelijks hun activiteiten uitvoeren maar die ook verhuurd worden voor workshops, congressen, vergaderingen of boekpresentaties. De Meevaart is ook de huiskamer van de buurt. Mensen lopen er binnen voor een kop koffie, om elkaar te treffen of de krant te lezen. ZZP-ers komen om te werken en maken graag gebruik van het WIFI-netwerk. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. We zijn van maandag t/m zaterdag open van 9.00 uur tot 22.30 uur en op zondag zijn we open van 9.30 uur tot 18.00 uur. 
Heb je vragen dan kan je een e-mail sturen naar info@meevaart.nl
Heb je een ruimte nodig of hier een vraag over mail dan naar administratie@meevaart.nl

verhuur

De Meevaart heeft een theaterzaal, een bewegingsruimte en op een de begane grond een huiskamer voor de buurt. Verder is er een aantal grotere en kleinere ruimtes waar vaste gebruikers wekelijks hun activiteiten uitvoeren maar die ook verhuurd worden voor workshops, congressen, vergaderingen, boekpresentaties. Vanuit onze keuken kunnen buurtgroepen hier ook de catering bij aanbieden.

De Meevaart is ook de huiskamer van de buurt. Mensen lopen er binnen voor een kop koffie, om elkaar te treffen of de krant te lezen. De Meevaart is een open werkplek. Op elke verdieping is ruimte voor gesprek en het wifi-netwerk is een veelgebruikte faciliteit voor zzp-ers.

Alle ruimtes binnen de Meevaart zijn dienstbaar aan activiteiten voor en door bewoners. Vanwege het intensieve gebruik moeten alle ruimtes op de tweede verdieping (inclusief de flexruimtes) vooraf worden gereserveerd. Toch een ruimte nodig en geen tijd gehad voor reservering? meld je bij de beheerder, misschien is er een oplossing . Daarnaast moeten we ook ruimtes verhuren om voldoende inkomsten te hebben. Hierna worden de ruimtes kort beschreven. Ze zijn zowel incidenteel als meer langdurig te huur. Twee keer per jaar worden de afspraken over gebruik herzien. 

Tarieven: zie per ruimte. Voor organisaties die buurtgerelateerde activiteiten organiseren geldt een buurttarief (in overleg met de Meevaart).

Meer informatie kijk op www.meevaart.nl of mail naar administraie@meevaart.nl

Foto's gemaakt door Melanie van Zweeden

aanwezig
maximaal aantal personen 100 of meer
Kamer van de wijk: Aanschuiven! De grote lichte ruimte is open voor iedereen die de Meevaart bezoekt. Het is de huiskamer van het gebouw, ingericht om aan te schuiven: grote robuuste tafels en twee lange banken nodigen uit tot samen afspreken, koffie of thee drinken en even bij te praten. Net zo goed kan je er natuurlijk ook rustig alleen de krant lezen, je sociale media bijwerken of in de boekenkast op zoek gaan naar een zwerfboek. De inrichting bestaande uit Hollandse steigerhouten tafels, een Marokkaanse bank, designstoelen en een boekenkast uit Zweden is net zo divers als de mensen die naar de Meevaart komen. Hopelijk voelt iedereen zich hier dan ook op zijn plek! In de regel wordt deze ruimte niet verhuurd en als hier al activiteiten plaatsvinden dan zijn ze openbaar en zonder kosten toegankelijk. Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €150, commercieel €300.
Restaurant ruimte: Een prettige ruimte met meerdere functies. Zowel in gebruik voor lunches en avondeten als dat het een ruimte is voor bewoners die een plek zoeken om even rustig te werken of een gesprek te voeren. Deze ruimte kan vrij worden gebruikt. Behalve natuurlijk als ze vooraf is gereserveerd zijn. Geschikt voor: 15 tot 25 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Onze tuin: Zomers een beperkt terras en voor de schakers ligt er een levensgroot spel. De tuin zelf is in beheer bij bewoners uit de buurt. Het terras is ook de plek voor rokers, maar altijd geldt dat we verwachten dat men rustig is. We proberen de overlast voor de buren zo gering mogelijk te laten zijn. Dat is ook de reden dat het terras na 22.00 uur niet meer gebruikt mag worden.
Theaterzaal: Een goed geluidgeïsoleerde ruimte die te gebruiken is voor voorstellingen (film, dans of muziek), voor presentaties en bijeenkomsten maar ook als repetitieruimte voor muziek of theater. Geschikt voor: tot 75 personen Opstelling: 1- Theateropstelling (75 personen) 2- Cabaretopstelling (50 personen) 3- U-vorm, vergaderopstelling (30 personen) Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €150, commercieel €300.
Keuken: Een semiprofessionele keuken die meerdere dagen per week wordt gebruikt voor ons buurtrestaurant. Eten tegen lage prijzen, voor de mensen die actief zijn in de Meevaart en voor anderen met een kleine beurs. De keuken wordt ook gebruikt om catering te verzorgen bij activiteiten en vergaderingen binnen de Meevaart en kan gehuurd worden voor kookworkshops. Geschikt voor: 12 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €150, commercieel €300.
Buurtmuseum (1e etage) Het Buurtmuseum Indische Buurt maakt de cultuur en de historie van de Indische buurt zichtbaar. Wat is de identiteit van de buurt; wat hebben we als bewoners gemeenschappelijk ? Het is een museum van, voor en door bewoners. Buurtbewoners kunnen ideeën aandragen voor thema’s, tentoonstellingen en activiteiten. Ook bij de uitvoering zijn mensen uit de Indische buurt betrokken of anderen die zich hiermee verbonden voelen. Het buurtmuseum reist door de buurt met tentoonstellingen en activiteiten. Enkele locaties zijn bijvoorbeeld de Meevaart , de bibliotheek op het Javaplein of het Stadsdeelhuis Oost: plekken waar veel verschillende bewoners samenkomen.
Atelier ruimte 1: Een ruimte die voor veel verschillende activiteiten te gebruiken is. Zowel geschikt voor lessen, vergaderingen als voor creatieve activiteiten of een groepsgesprek. Er zijn voldoende tafels en stoelen, maar elke groep kan de opstelling aan de eigen behoefte aanpassen. De ruimte is geschikt voor maximaal 24 personen. Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Atelier ruimte 2 (1e etage):Een goede ruimte voor creatieve activiteiten, workshops, lessen en vergaderen. In de ruimte is ook een kleine pantry zodat bijvoorbeeld kwasten direct schoongemaakt kunnen worden. Geschikt voor: tot 24 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Atelier ruimte 3 (1e etage): Een goede ruimte voor creatieve activiteiten, workshops, lessen en vergaderen. In de ruimte is ook een kleine pantry zodat bijvoorbeeld kwasten direct schoongemaakt kunnen worden. Geschikt voor: tot 24 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Bewegingsruimte (1e etage): Een mooie ruimte voor yoga, dans en bewegen. Een halve wand is voorzien van spiegels. De ruimte heeft echter ook beperkingen. Want niet kan is deze ruimte zijn balspelen, de muziek te hard zetten of op een andere manier teveel lawaai maken. Dan hebben onze buren te veel overlast. Geschikt voor: tot 25 personen Prijs per uur (1-4 uur) niet-commercieel tarief €150, commercieel €300.
Open gespreksruimte (1e etage) Even een kort gesprek op een rustige plek.
Lesruimte 1 (2e etage) Een mooie bijna vierkante lichte lesruimte van 40m2. Goede stoelen zorgen ervoor dat ook een lange zit nog vol te houden is. Geschikt voor: tot 24 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Lesruimte 2 (2e etage): Deze lesruimte is iets kleiner dan lesruimte 1 en is rechthoekig. Geschikt voor: tot 18 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €75, commercieel €150.
Lesruimte 3 (2e etage) Een halfopen ruimte die het midden houdt tussen een flexruimte en een lesruimte. Geschikt voor: tot 16 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €50, commercieel €100.
Conferentiezaal (2e etage) Ons paradepaardje. Een mooie ruime ruimte voor lange vergaderingen. U-opstelling: tot 30 personen Theateropstelling: 75 personen Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €150, commercieel €300.
Op de 2e etage is een tweetal kleine spreekkamers. De spreekkamers hebben aan twee kanten een toegangsdeur, iets dat door sommige gebruikers op prijs wordt gesteld. De spreekkamers dienen voorafgaand aan gebruik altijd gereserveerd te worden Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €15, commercieel €30.
Flexruimte (2e etage) Een niet afgesloten ruimtes waar groepen tot 10 personen (flexruimte 1) of tot 16 personen (flexruimte 2) korte workshops kunnen houden, maar die ook prima geschikt zijn om even rustig te werken. Deze ruimtes moeten vooraf worden gereserveerd. Toch een ruimte nodig en geen tijd gehad voor reservering? meld je bij de beheerder, misschien is er een oplossing Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €50, commercieel €100.
Flexruimte (2e etage) Een niet afgesloten ruimtes waar groepen tot 10 personen (flexruimte 1) of tot 16 personen (flexruimte 2) korte workshops kunnen houden, maar die ook prima geschikt zijn om even rustig te werken. Deze ruimtes moeten vooraf worden gereserveerd. Toch een ruimte nodig en geen tijd gehad voor reservering? meld je bij de beheerder, misschien is er een oplossing Prijs per dagdeel (1-4 uur) niet-commercieel tarief €15, commercieel €30.
Aanbod in De Meevaart

brainstormen

Dienst aangeboden sinds 18 nov. 2018 door BRAINSTORMBUREAU
Brainstormen over van alles...
De Meevaart

Kunst expositie in de Meevaart

Dienst aangeboden sinds 5 mei 2018 door BRAINSTORMBUREAU
KUNSTENAARS uit de INDISCHE BUURT doe mee !
De Meevaart

Wandelen in een groep

Dienst aangeboden sinds 14 feb. 2018 door Wandelsportcentrum De Verbinding
De Meevaart

Inburgeringscursus, Staatsexamen Nt2, KNM, ONA

Dienst aangeboden sinds 1 dec. 2017 door Pace Taleninstituut
Inburgeringscursussen op verschillende niveaus
De Meevaart

Vrolijke oefenmethode op muziek (houdt het brein fit)

Dienst aangeboden sinds 22 dec. 2016 door Ingrid Zalme
oefenmethode waarbij alle zintuigen worden ingeschakeld geschikt voor NAH
De Meevaart

WIJKACADEMIE BIJEENKOMST MEDIAOPVOEDING

Dienst aangeboden sinds 18 okt. 2016 door Dream Support
Praat mee over mediaopvoeding!
De Meevaart

Wetenschappen in de wijk

Dienst aangeboden sinds 18 okt. 2016 door Wetenschap in de wijk
De Meevaart

Vrolijke oefenmethode ter verbetering van concentratie en coordinatie

Dienst aangeboden sinds 24 sep. 2016 door Ingrid Zalme
voor iedereen die een klik heeft met muziek.....!!!
De Meevaart

BLOK - stemmen van jonge Amsterdammers

Dienst aangeboden sinds 6 sep. 2016 door BLOK stemmen van jonge Amsterdammers
Wil jij je stem aan de stad laten horen? Kom dinsdagavond 18:30!
Fotografie, Activiteit/evenement
De Meevaart

Welzijn en zorg MBO-2

Dienst aangeboden sinds 10 jun. 2016 door Meevaart in Amsterdam-oost, Balistraat 48-A.
Opleiding en werkervaring voor volwassenen
De Meevaart