Activiteit

Live performance Verhalen van de wind

Op zaterdag, zondag , 13:30 - 17:00 uur
Illustration

Verhalen van de wind

Verhalen van de wind brengt de mondelinge tradities en oude verhalen van molenaars tot leven. In deze live performance gaan spoken word, muziek en beeld met elkaar in dialoog. In het project geven kunstenaars ieder hun eigentijdse draai aan het oude materiaal. Zo zet de performance ons levend cultureel erfgoed in beweging. Daarnaast worden er op twee momenten learning by doing workshops georganiseerd: op 11 mei in de korenmolen De Zandhaas en 12 mei in molen De Adriaan. Hier gaan de deelnemers op een creatieve manier aan de slag met de vraag hoe de techniek en ambachten van de molens hergebruikt kunnen worden in hun eigen wereld. Verhalen van de wind prikkelt je zintuigen en nodigt je uit om op een frisse en avontuurlijke manier in de molenaarscultuur te duiken. Wat herken jij in de verhalen? 

Bijzondere verhalen

Onze molens zijn schatkamers van bijzondere verhalen over mensen en hun relatie met techniek, natuur en maatschappij. Tradities, gezegden en het ambacht van molenaars zijn ons levend cultureel erfgoed en vertellen daarmee iets over de Nederlandse identiteit en onze verhouding tot de wereld. Molens en molenaars belichamen het karakter van ons land: altijd in beweging en zoekend naar nieuwe koersen in het leven. Verhalen van de Wind besteedt aandacht aan die persoonlijke verhalen. Aan het project werkt een multicultureel team samen. Het verhaal van de performance is gemaakt op basis van onderzoek en interviews met oude en jonge molenaars. In de interviews is aandacht besteed aan de vraag: wat is de huidige maatschappelijke rol van de molenaarscultuur en wat zegt dat over ons mensen en de wereld waarin we leven? 

De evenementen vinden plaats op: 11 mei in Korenmolen de Zandhaas, 12 mei in molen De Adriaan en 19 mei in de Schoterveense molen. De tijden verschillen. Kijk op onze website voor meer informatie en tickets.

Locatie
Korenmolen de Zandhaas (Santpoort-Noord), molen de Adriaan (Haarlem) en Schoterveense molen (Haarlem).
Kosten toelichting
4.50 - 7.50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
families, kinderen, ouderen,
start / einde
Start op za 11 mei 2024. Eindigt zo 19 mei 2024

Deel dit:
Geplaatst door
Toekomstige data voor deze activiteit
zaterdag 11 mei 2024
zondag 12 mei 2024
zondag 19 mei 2024