Activiteit

Ontbijt ‘Inclusieve Stad’

donderdag 11 oktober 2018 , 8:30 - 10:30 uur

Het Huis van de Commons en het Stadsmakerscentrum (SMC) nodigen je met plezier uit voor een bijzonder ontbijt op donderdag 11 oktober van 8.30 tot 10.30 uur. Dit ontbijt is de eerste van een serie van tien maandelijkse sessies. Elk ontbijt heeft een thema. We verbinden individuele Stadmakers vanuit verschillende werelden en achtergronden aan elkaar en aan een concrete casus, ingebracht door de gemeente of een andere vraagsteller in de stad. Het doel van het SMC en deze ontbijten is om elkaar nog sneller te vinden in de dagelijkse werkpraktijk, waardoor wij samen meer en grotere opdrachten aankunnen. Er is heel veel te doen in de stad en wij geloven dat samenwerking tussen Stadmakers uit de leef- en systeemwereld, allen met hun eigen specialiteit, hard nodig is in deze tijd.

Het eerste thema dat centraal staat op 11 oktober is ‘Inclusieve Stad’ met een concrete casus aangedragen door Stadsdeel Zuid. De nadruk zal liggen op de vraag hoe participatie zich verhoudt tot inclusiviteit. We zoeken naar antwoorden waar elke Stadmaker in het dagelijks werk mee verder kan.

De ontbijten dienen ook om de Stadmakers uit Amsterdam kennis te laten maken met het Huis van de Commons/Stadmakerscentrum en te luisteren naar de behoeften en uitdagingen die er spelen in ons werkveld. Bovendien willen wij graag samenwerkingen en communicatie, organisatie en financieringsvormen bespreken waar het stadmakersnetwerk wat aan heeft.

En dit alles terwijl wij pannenkoeken voor elkaar bakken onder begeleiding van de jonge auteur en wereldverbinder Willem Dieleman (Pancake Adventures)

Het Huis van de Commons/Stadmakerscentrum
Het Huis van de Commons (gemeenschap) is een plek waar individuen zich in netwerken verbinden en vanuit gelijkwaardigheid elkaar versterken en (samen)werken. Het SMC is onderdeel van dit Huis en verbindt de Stadmakers in Amsterdam en daarbuiten door ze aan de hand van thema’s in lokale Stadmakersruimtes in de wijken te laten samenwerken. In het SMC verstaan wij onder Stadmakers de mensen die zowel midden in de samenleving als vanuit een systeemwereld werken aan een mooiere, meer leefbare en gelijkwaardige stad. Dus maatschappelijke initiatiefnemers, creatieven, ambtenaren, projectontwikkelaars, architecten ect.

Pancake Adventures
Willem Dieleman is een van onze huisgenoten in de Commons en heeft over de hele wereld pannenkoeken voor mensen gebakken en verbindt hiermee verschillende lagen van de bevolking en culturen met elkaar. Hij schreef het boek Pancake Adventures dat veel mensen inspireert in het openstaan en vertrouwen in zijn medemens.

Wij hopen je te zien bij ons eerste ontbijt.

Meld je graag even aan, gezien een beperkt aantal plaatsen aan de ontbijttafel. Dit kan door een email te sturen naar: mees@floorziegler.nl.

Locatie
Het Huis van de Commons/Stadmakerscentrum
Illustration
 
Deel dit: