Marijke Wempe

Creatief ondernemer
Mijn expertise

Een spin in het web, met brede belangstelling voor politiek en maatschappij, natuur en duurzaamheid, wetenschap en techniek, kunst en cultuur, zingeving en filosofie. Kent de weg in journalistiek, cultuur, maatschappij, wetenschap en politiek.


 


Werkervaring


Collectiespecialist & programmeur bij Bibliotheek Gouda | 2017-heden


Acquirerend non-fictie redacteur bij Atlas Contact |  2011-2017


Programmamaker bij Stichting LAMOER | 2009-heden


Redacteur fictie en non-fictie bij Lebowksi Publishers | 2009-2011


 

Mijn drijfveren

BE OPEN. BE INSPIRED. READ MORE BOOKS. Met dit motto richtten we in 2009 LAMOER op. We willen (nog meer) mensen aan het lezen krijgen, omdat lezen zorgt voor rust, contemplatie, zelfreflectie en inlevingsvermogen en voor het scherpen van onze gedachten, voor het ontwikkelen van kritisch denkvermogen en voor het leren onderscheiden van feit en fictie.We willen laten zien hoe spannend boeken zijn en dat je altijd wel eventjes tijd kunt vrijmaken om te lezen.


Met onze shows willen we lezers en niet-lezers inspireren, de ‘nieuwsgierige afhakers’: de jongens en meisjes, mannen en vrouwen, die vroeger boeken lazen en daar echt plezier aan beleefden, maar die ergens tijdens hun leven zijn afgehaakt. Ofwel omdat ze het te druk kregen met school, werk of kinderen, ofwel omdat de verleiding van de online wereld te groot werd en zij hun vrije tijd anders gingen besteden. We willen deze groep weer enthousiast krijgen om te lezen, om weer naar de boekhandel of de bibliotheek te gaan om een boek uit te zoeken, en om naar avonden zoals LAMOER te gaan om inspiratie op te doen.


 

Organisaties van Marijke
Organisaties waaraan Marijke verbonden is