Activiteit

Stadmakers meet-up en excursie bij Dutch Designweek

vrijdag 28 oktober 2022 , 10:30 - 14:00 uur
Illustration

Stadmakers coöperatie in actie !
Kom ook naar de stadmakers meet-up en excursie bij Dutch Designweek op vrijdag 28 Oktober

Meet-up van 10.30 tot 14.00 uur
Op vrijdag 28 oktober organiseren we een Stadmakers meet-up bij NULZES. Doel van de Meet-Up is om met Stadmakers uit heel Nederland (onze achterban)  een concept plan voor de volgende fase van de StadmakersCooperatie te delen en samen aan te scherpen. Daarnaast is er een presentatie over stadmaken in Eindhoven, gevolgd door een interactieve sessie over het plan voor diverse landelijke 'stadmakers-werkplaatsen'. 

DDW of stadswandeling van 14.00 tot 18.00 uur
Aansluitend op de meet-up kan je op eigen gelegenheid de DDW bezoeken (ticket €23 pp – hele week geldig) of samen met onze gastheer Cees Donkers de stad en haar makers langs een alternatieve route beter leren kennen (gratis).

Aanmelden
Je kan tot 20 oktober via deze link aanmelden. We vragen een bijdrage van €15,00 incl. een lunchbuffet (te voldoen op locatie). Geef je snel op. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wat is zo leuk aan de Meet-up?
Het is lang geleden dat de stadmakers coöperatie zelf een landelijke oploop heeft georganiseerd. Hoog tijd om elkaar weer eens ‘live’ te kunnen treffen. Een belangrijke aanleiding is bovendien dat we net financiering hebben gekregen voor de uitvoering van een actieplan voor ten minste 2 jaar. We gaan aan de slag met een eigen stadmakers community fund, stadmakers-werkplaatsen, netwerkbijeenkomsten op locatie, betere (online) documentatie en communicatie en meer …. Geef feedback op ons conceptplan en haak aan !

Wat is zo leuk aan NULZES?
NULZES is een broedplaats voor creatieve stadmakers die ca 10 jaar geleden is gestart op het voormalige NRE-terrein (Nutsbedrijven Eindhoven). Enkele afstudeerders/vrienden van de Design Academy hebben hier hun eigen passie gevolgd in hun werk maar ook in het collectief opzetten van plannen voor hergebruik van de bijzondere voormalige industriële panden. Daarnaast is het nog steeds een plek voor bijzondere feesten en party’s en is het getransformeerd tot een creatief dorp. NULZES als naam is de binding die de mensen van het eerste uur met elkaar hadden: de eerste 2 cijfers van hun mobiele nummer…: stadmakers van het eerste uur! Zie verder NULZES en Park NRE 

Wat is zo leuk aan de DDW?
Sinds 1998 is de Graduation Show van afstudeerwerk van Bachelor en Masters aan de Design Academy weer gehouden in de Witte Dame in Eindhoven (voorheen in de Beurs van Berlage in Amsterdam). Begin 2000 kwamen daar diverse ontwerpgezelschappen en broedplaatsen bij. Inmiddels is het een jaarlijks fenomeen waar meer dan 350.000 mensen de stad bezoeken. Het is een THERMOMETER van een nieuwe generatie over maatschappelijke vraagstukken. Je maakt kennis met de studenten en uit eerste hand hun persoonlijke gedachten en fascinaties als reactie op de snel veranderende maatschappij. Zie verder DDW.

Dus waar wacht je nog op? Aanmelden via deze link !! Tot snel in Eindhoven. 

Kosten toelichting
bijdrage van €15,-, incl. lunchbuffet (te voldoen op locatie)
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Stadmakers in brede zin
Deel dit: