Activiteit

Flex Night Live: Dantes goddelijke liefde

donderdag 18 februari 2021   |   20:00 - 22:00 uur   |   FlexBieb

Avond georganiseerd ter gelegenheid van het 700ste sterfjaar van Dante Alighieri.

Dante Alighieri (1265-1321) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Europese schrijvers. Zijn bekendste boek, 'De goddelijke komedie', is niet alleen een meesterwerk van poëzie en de basis van de Italiaanse taal, maar laat ook een breed spectrum van universele thema's aan bod komen, zoals vrijheid en verantwoordelijkheid, schuld en boete, mens en God, politiek en macht.

Tijdens deze Flex Night Live heeft Gandolfo Cascio het over de liefde bij Dante: hoe werd dit gevoel in de middeleeuwen ervaren? Hoe bezingt de dichter zijn muze? Wat was de rol van de vrouw in de toenmalige maatschappij? Gandolfo Cascio beantwoordt deze en andere vragen aan de hand van fragmenten uit Dantes werk, die hij voorleest uit het origineel en in de Nederlandse vertaling.

Gandolfo Cascio, afkomstig van Sicilië, is docent Italiaanse literatuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij ook het project 'Observatory on Dante Studies' uitvoert.* Verder is hij onder meer auteur van het boek 'Dantes gesprekken' (in druk).

Afbeelding: Ary Scheffer, 'Dante en Beatrice' (1851), Museum of Fine Arts, Boston

Toegang: vrijwillige bijdrage

RESERVEREN verplicht. Dat kan via deze Chipta-link: www.chipta.com/tickets/event/31976/flex-night-live-dantes-goddelijke-komedie/

NB: deze avond wordt vanaf aanvang live uitgezonden via Facebook.


* Observatory on Dante Studies

Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage