Activiteit
Activiteit

Voedsel voor families in kibera tijdens corona-shutdown

zo 19 apr 2020 - zo 19 apr 2020 , 12:00 - 23:00 uur

Voor het eerst in 60 jaar neemt de armoede in Afrika toe door de coronacrisis (NRC) en Afrikaanse landen zullen 10 tot 30 jaar terug in de tijd gaan op economisch gebied, voorspelt Ofxam.

Naast alle initiatieven in Nederland is nu ook internationale solidariteit nodig! Ik speelde al langer met het idee om rechtstreeks naar zuidelijke ngo’s te doneren. Want, waarom niet:

  • Uit onderzoek blijkt dat minstens 60-80% van het ontwikkelingsgeld naar ngo’s op het noordelijk halfrond gaat (ik ben nog op zoek naar het exacte cijfer).
  • Na 14 jaar werken in ontwikkelingssamenwerking, kan ik uit eigen ervaring vertellen: mijn collega’s in verschillende landen in Afrika hebben minstens zoveel expertise als ik.
  • Het is sneller en goedkoper om mijn geld rechtstreeks naar een zuidelijke ngo over te maken. En ik weet ze te vinden, want in de afgelopen jaren heb ik met heel veel goede mensen mogen samenwerken.

Collega Ben Ooko uit Kenia en ik bedachten daarom deze actie.

Het is meteen ook een kleine test om te kijken of meer mensen de behoefte voelen direct naar Zuidelijke ngo's te doneren.


Wat vind jij? Goed idee? Doneer dan aan families in Kibera (en doe mee met deze eerste test!)

Doelgroep
Alle volwassenen
Gestart op
zo 19 april 2020
Locatie
Online
Illustration