Activiteit

Oprichtingsassembly de Meent

zaterdag 21 december 2019   |   14:00 - 17:00 uur   |   Het Huis van de Commons/Stadmakerscentrum

We nodigen jullie met vreugde uit om op 21 december mee te doen aan de oprichtings-Assembly van De Meent, hét Nederlandse Commons-platform. In De Meent kunnen we met elkaar samenwerken én richting de politiek een sterk geluid laten horen. Zodat de Commons weer een duidelijke plek krijgen in de structuren van onze samenleving.

Op deze oprichting-Assembly nemen we jullie mee in:

De oorsprong van De Meent: onze verkenningen en jullie input van de afgelopen 2 jaar
Het voorstel over hoe vereniging De Meent er uit komt te zien. Met elkaar beslissen we waar de focus komt te liggen.
Het oprichten van Stromen (= kringen / werkgroepen) binnen de vereniging. Waar 2 of meer commoners samenkomen ontstaat een Stroom!
Stemming over de bestuursleden voor het eerste bestuur van De Meent.
Op weg naar een gemeenschappelijke toekomst: word lid van De Meent.
Start een stroom

We hopen dat De Meent een levendig platform wordt met actieve leden, die Stromen starten en samen werken aan een bepaald thema of gebied. Elke Stroom is mogelijk, zolang het past binnen de doelen van De Meent. Denk aan een Stroom over lobbyen, een Stroom stadslandbouw of een Stroom voor het maken van een tijdschrift over commons-initiatieven. Heb je al een goed idee voor een Stroom? Laat het ons alvast weten via welkom@demeent.org.

Vereniging en bestuur

De Meent wordt een vereniging met leden. Individuen én initiatieven kunnen lid worden. De jaarlijkse bijdrage is een vrije donatie, zodat we zeker weten dat iedereen mee kan doen. Met je bijdrage ondersteun je De Meent en een of twee Stromen naar keuze.

We hebben een aantal doorgewinterde commoners gevonden die zich kandidaat willen stellen als bestuurslid van De Meent. Jij kan je ook kandidaat stellen voor het eerste bestuur van De Meent! Als je dit wil, stuur dan voor 7 december een mailtje naar welkom@demeent.org.

Praktische info

Tijd: 14:00-17:00 met aansluitende pre-kerstborrel :-).
Locatie: Huis van de Commons. Het adres is Gaasterlandstraat 5

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen