Activiteit

Uitnodiging Stadmakersborrel - Ontwerp StadsmakersCoöperatie

vrijdag 20 september 2019 , 16:00 - 19:00 uur

Graag (gratis) aanmelden via: 

https://www.eventbrite.com/e/uitnodiging-stadmakersborrel-ontwerp-stadsmakerscooperatie-tickets-71636347243

 
Beste Stadmaker, beste allemaal,


De podcast waar Lex Bohlmeijer van De Correspondent met Floor Ziegler door de Kolenkitbuurt loopt heeft een boel in beweging gebracht. Veel mensen begrepen ineens wat dat Stadmaken eigenlijk inhoud en veel mensen hadden vragen en gedachten en ideeën of dachten opeens ‘hee, ik ben ook een stadmaker!’.


20 september worden alle stadmakers uit het hele land uitgenodigd. Want overal zijn denkers, doeners en durfals. Samenbrengers, mooimakers en omdenkers. Iedereen die zich professioneel inzet (of de ambitie heeft om dit professioneel te doen) om vanuit intrinsieke motivatie de leefomgeving, mooier, gelukkiger, duurzamer, gezonder of gelijkwaardiger te maken, is ontzettend welkom! Op naar meer gelijkwaardigheid, verbroedering en creatieve slagkracht. We maken de stad van morgen!


Stadmakers gaan uit van het goede van de mens, durven te handelen vanuit vertrouwen, zien overal de talenten en mogelijkheden en hebben het vermogen om de energie van een probleem om te zetten in iets nieuws. Wij geloven dat de Stadmakersbeweging een heel belangrijke rol speelt in de nieuwe manieren waarop gemeenschappen worden vormgegeven. De vraag naar samenwerking met bewoners neemt enorm toe en er is inmiddels een grote en sterke, ervaren verbonden groep Stadmakers. Bovendien zijn grote systemen steeds meer richting de samenleving aan het bewegen en vragen daarbij hulp aan de verbindende Stadmakers. 

Volgens ons is het een goed moment om de beweging nog meer kracht en vermogen te geven door de verbindingen nog verder te versterken, te kijken of we samen aan grotere projecten en thema's kunnen werken, jonge Stadmakers kunnen helpen, van elkaar kunnen leren en elkaar inspireren. Daarom richten we de StadmakersCoöperatie op, een organisatie van en voor en door ons allemaal. Denk met ons mee: 

Wat heb jij als stadmaker nodig?
Hoe kan een StadmakersCooperatie voor jou van betekenis zijn?

Laten we elkaar ontmoeten en uitwisselen op een borrel op vrijdag 20 september, vanaf 16.00 uur in Old School in Amsterdam. We zouden dan graag iets meer vertellen over de plannen en ideeën maar juist ook samen met iedereen bedenken wat en hoe de StadmakersCoöperatie en StadmakersOnline kunnen betekenen. 

Programma:

15:30 Inloop.
16:00 Presentatie Floor Ziegler en Teun Gautier
16:45 Uitwisseling 
18:00 Borrelen
19:00 Afsluiting


Fijn en goed als je erbij kunt zijn,


Met lieve groet,

Floor Ziegler, Maaike Poppegaai & Teun Gautier


StadmakersCoöperatie en StadmakersOnline.nl

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: