Activiteit

DE MEENT PRESENTEERT: COMMONS&KOLA - DE RADICALE COMMONS

maandag 15 april 2019   |   20:00 - 22:00 uur   |   NieuwLand. Pieter...

Op 15 april is de eerste Commons&Kola, dé debat en netwerkbijeenkomst voor commoners. Maandelijks behandelen we een ander relevant thema op een andere locatie. Op maandagavond 15 april trappen we om 20:00 af in NieuwLand in de Indische Buurt met als thema De Radicale Commons. Zien we je daar?

Designer, onderzoeker en activist Selçuk Balamir heet ons welkom in woon-werkgemeenschap, huiskamer van de buurt en activistencentrum NieuwLand en vertelt hoe een radicale commons onderdeel kan zijn van de bredere gemeenschap van de buurt.

ADM-er van het eerste uur Hay Schoolmeesters komt vertellen wat er met een commons kan gebeuren als de overheid die laat vallen, en hoe de samenwerking tussen commons en de overheid er ook uit zou kunnen zien.

Wereldburger, onderzoeker, schrijver, spreker maar bovenal commonista in hart en nieren Sophie Bloemen geeft een beschouwing op de radicale commons en de verhouding tussen commons en de overheid.

Voor de actievelingen beginnen we de avond met een map jam, waarin we samen letterlijk de Amsterdamse commons op de kaart zetten voor het project Mapping the Commons, en sluiten we de avond af met een ‘fishbowl’ waarin we de discussie aangaan en onderwerpen op papier zetten voor de agenda van de eerste Nederlandse Commons Assembly.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Locatie
NieuwLand. Pieter Nieuwlandstraat 93
E-mailadres
info@demeent.eu